- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Onsdag den 11. maj holdt Rækker Mølle menighedsråd konfirmandfest på Rækker Mølle Skolen. 18 ud af 21 konfirmander med forældre havde takket ”ja” og fik sig en hyggelig aften.

Johannes Plauborg bød velkommen. Menighedsrådet havde inviteret Hans Jørgen Østerby (HJØ) fra Skjern til at underholde. HJØ indledte sit program med tryllerier, idet dukken Kurt lod vente på sig. Plads til alvor blev der også. HJØ spurgte som optakt til sangen: ”I Guds hjerte” om konfirmanderne vidste, hvor mange mennesker, der er i verden. 6 milliarder er det korrekte svar, som en konfirmand uden besvær fandt frem til. Efterfølgende spurgte HJØ, hvor lang tid det så ville tage at tælle dem, hvis de stillede op i en lang række, og man kunne tælle et menneske i sekundet alle døgnets 24. timer. Det rigtige svar er 32 år.
I det perspektiv kan det sagtens svimle for forstanden, når vi tror, at Gud kender hver eneste af dem. Vi kan kun fatte det med hjertet og Guds hjerte er stort. Inden HJØ sang ”I Guds hjerte”, forklarede han, at det 1. vers var dedikeret hans bedstefar, det 2. naboen., det 3. hustruen og det 4. til en ukendt, han engang mødte i toget.

Efter sangen var ”Kurt” endnu ikke dukket op, så HJØ mente, at med en konfirmands hjælp kunne der trylles lidt mere. Mie Enevoldsen stillede op til løjerne og endte med at få en ballonfugl med hjem. Endelig dukkede ”Kurt” op. Han havde fået sig en lur. Selv om Kurt kun er syv år, varede det ikke længe før han blev lidt smålun på Mie. Præsten var han til gengæld ikke så begejstret for.
Hans Jørgen Østerby leverede underholdning, der kunne fange både konfirmander og forældre. Efter underholdningen blev der budt på pizza og is.

Præsten sluttede aftenen af og glædede sig over, at konfirmanderne på eget initiativ havde taget konfirmationstøjet på. Han mindede konfirmanderne om, at de i dåben har fået kodeordet til himmelen – Jesu navn. Et fint punktum på en god konfirmandforberedelse og konfirmation.
JH

Klik på et billede og se hele serien!

Sidst opdateret: 11-05-2010
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect