- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Torsdag den 10. juni inviterede Rækker Mølle menighedsråd til sogneudflugt. Turen gik rundt omkring Ringkøbing Fjord. Der var 16. tilmeldte. Selskabet blev transporteret i den luksusbus, der normalt kører for Skjern Håndbold. Buschaufføren, der førte os sikkert fra start til mål, var ikke mindre end den tidligere borgmester, Torben Nørregaard. Ved turens afslutning fortalte han, at han altid havde haft en drøm om at slutte den politiske karriere med nogle år som buschauffør for glade pensionister. Den drøm blev med dagens udflugt en realitet og blev såmænd Torbens ilddåb. Alle var enige om, at Torben Nørregaard kørte bussen lige så sikkert, som han havde ledet det kommunale arbejde.

Turen gik syd om fjorden med første stop ved Fiskeriets Hus i Hvide Sande. Her blev der budt på kaffe med lagkage, og en museumsmedarbejder fortalte om husets tilblivelse og Hvide Sandes historie. Uden for museet ligger den redningsbåd, der i et forsøg på at komme en nødstedt sandsuger til undsætning i et voldsomt stormvejr i 1951, forliste. 5 redningsfolk omkom. Leif Kofoed, der har giftet sig til et bånd til en af de omkomne redningsfolk, fortalte om ulykken, og den store indsamling, der blev iværksat for at hjælpe enkerne.
Efter kaffen fik udflugtsdeltagerne mulighed for at gå rundt i Fiskeriets Hus og se de mange udstillede genstande, der fortæller om livet på Klitten. I det store akvarium kunne man se fisk og krebsdyr fra fjord og hav. Besøget sluttede med en guidet tur i Hvide Sande.

Turen gik herefter videre mod Søndervig, hvor Leif Kofoed fortalte om det store fæstningsværk – Vestvolden - som tyskerne opførte under 2. verdenskrig af frygt for de allieredes invasion.

Deltagerne udtrykte stor glæde og tilfredshed med udflugten, og man kan blot sige, at de mange, der ikke havde fået taget sig sammen til at tage med på turen, gik glip af en oplevelse.
Jens Holmgaard

Klik på et billede og se serien i fuld størrelse!

Sidst opdateret: 10-06-2010
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect