- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Klik og forstør!
Fredag den 7. oktober 2011 havde menighedsrådet i Rækker Mølle pastorat inviteret til koncert med kammerkoret Musica fra København. Bænkene i den gamle kirke var fyldt med ca. 60 forventningsfulde tilhørere.
Sognepræsten bød koret velkommen og sagde i sin introduktion, at sognet regnede det for en stor gevinst at få besøg af et kor, der hører til i toppen af verdenseliten. Koret fik i 2011 guldmedajle i kategorien ”kirkemusik” ved den 3. internationale Anton Bruckner-konkurrence og vandt konkurrencen som bedste kammerkor. Sognepræsten bragte til velkomst et citat af Søren Kierkegaard om musikkens åndelige bestemmelse. Den er sanselig genialitet, og som sådan åndeligt bestemt til at give: kraft, liv og bevægelse.

Musica levede bestemt op til denne bestemmelse og leverede en koncert af sanselig genialitet, der ramte tilhørerne: Kraftfuldt, livligt og med stor rørelse. Korets dirigent – den portugisiske Filipe Carvalheiro mestrede at få koret til at yde sit ypperste.
Koret havde valgt at synge værker fra guldalderen i engelsk musik. Under overskriften ”Merry England” blev der sunget kirkemusik af Byrd, Tallis og Tomkins og verdslig musik af bla. Purcell, Williams og Benjamin Britten.
Musikken, dens genre, komponister og tekstforfattere blev fornemt introduceret af et af kormedlemmerne, Karin Berg, hvis forældre er fra Spjald.
Når koret gav koncert i Sædding kirke hang det sammen med, at et af korets medlemmer er barnefødt i Sædding. Marie Fyrstenborg Christensen havde sørget for kontakten til menighedsrådet.

En fornem og meget velklingende koncert fik tilhørerne, og der var da også stående applaus til koret efter sidste nummer. Koret modtog denne som en opfordring til et ekstranummer – og et sådan fik publikum da også.
En dejlig og berigende efteråsaften blev det i Sædding kirke. Vil man læse mere om koret og høre et par eksempler på dets formåen, kan man besøge hjemmesiden www.musica.dk
Koret regner med at få udgivet 2 CD’er i 2011
Jens Holmgaard
Klik og forstør! (Yderst th. Marie Fyrstenborg. I midten Karin Bjerg der introducerer musikken. Tv for midten i forgrunden dirigent Filipe Carvalheiro)
Sidst opdateret: 09-10-2011
Kalender
18-06-2024 19:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect