- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Lokal Jernmand!
Søndag den 31. august havde sognepræst Flemming Harpøth Møller valgt at tage en mega stor, men anderledes udfordring op end den, at gå på prædikestolen i et par af sognets kirker.
I længere tid har Flemming forberedt sig på at deltage i Silkeborg Triathlon 2014 med en ½ Jernmand. Det kræver en ganske god kondition at gennemføre de tre discipliner, der udgør en Jernmand. Man skal svømme 1.900 m, cykle 90 km og løbe 21 km.

Søndag den 31. august artede vejret sig hæderligt i Silkeborgområdet, hvor arrangementet blev afholdt. Svømningen fandt sted i Almind Sø, der tilbød svømmerne en vandtemperatur på 18. grader. Kl. 10 dukkede aspiranterne op ved søbredden – alle iklædte våddragter og guldfarvede badehætter, så de var til at få øje på i vandet. Silkeborg kajakklub havde en hel del både i vandet, som fulgte svømmerne og kunne hjælpe, hvis nogen kom i vanskeligheder.

Ud over Flemmings familie var vi tre fra kirken, der stillede op i et nydeligt heppekor. Henning Holmgaard, Peter Bork Sørensen og Jens Kristian Holmgaard. Det blev en begivenhedsrig dag. Flemming klarede den lange svømmetur på en time. Som den eneste var han ikke iført en tætsluttende våddragt og måtte derfor bruge kostbar tid på at skifte til cykeltøj. Men ud på den 45 km. lange rute i ”de silkeborgske alper” kom han – og humøret og benene fejlede ikke noget. Familien havde taget opstilling på ruten og efter første gennemkørsel modtog han forsyninger til anden runde. Vi tre lokalkirkelige havde taget opstilling i den lille by Vrads. Mens vi ventede købte vi kaffe hos den lille købmand, der blev drevet af frivillige. Flemming susede forbi på sin nyindkøbte cykel og havde endnu gode ben.
Jernmandens sidste disciplin nåede vi ikke at overvære, men Flemming fortæller, at den første tur rundt om Almind sø gik helt godt, hvorimod andet gennemløb voldte problemer. Flemmings drenge løb ham i møde for at opmuntre ham, og det lykkedes ham efter 7 timer og 32 minutters strabadser at løbe i mål!!!

En fantastisk præstation, der virkelig fortjener titlen: Jernmand. Et stort tillykke til dig og dine for en flot dag i området omkring Silkeborg.
Jens Kristian Holmgaard
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse

Sidst opdateret: 09-09-2014
Kalender
18-06-2024 19:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect