- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Orgelindvielse i Finderup

Søndag den 22. april inviterede menighedsrådet til indvielse af det nye orgel i Finderup kirke. Menighedsrådet var tydeligvis stolt over resultatet. Det nye orgel, der faktisk er en ældre model end det kasserede orgel fra 1975, klæder bestemt kirken. Den nye placering i skibet giver en langt bedre lyd i forhold til den tidligere placering, hvor lyden skulle ud gennem et lille hul på balkonen. Ligeledes giver den nye placering organisten en langt større mulighed for at være en del af gudstjenesten.

Det ”nye orgel” er oprindeligt bygget i 1968 til Søborgmagle kirke af orgelbyggeriet Jensen & Thomsen. Da de skulle have et nyt orgel, formidlede organist, Henrik West en kontakt og menighedsrådet købte det gamle orgel og har fået det ombygget fra de 19 stemmer til 14. De 14 stemmer gør orglet til et af de største landsbykirkeorgler i Vestjylland.

Kl. 19.30 bød sognepræst Preben Skov Jensen de 40 tilhørere velkommen og en særlig velkomst fik Henrik West, der var organist i Rækker Mølle Pastorat fra 2010-15. Herefter fik Henrik West ordet og fortalte lidt om det nye orgel, og den musik han agtede at spille, og som han havde tilrettelagt med henblik på at præsentere de mange klangvariationer, som de mange stemmer giver mulighed for.

Herefter spillede Henrik West barokværker af Nicolaus Bruhns, Georg Böhm, Dietrich Buxtehude og Joh. Seb. Bach og dertil romantisk musik af César Franck og Theodore Dubois. Undervejs i koncerten fik tilhørerne mulighed for at opleve orglet i dets vigtigste funktion – nemlig at støtte og ledsage menigheden i salmesangen. Henrik West fik undervejs presset orglet, så en enkel tone i pedalværket hang; men fejlen rettede sig selv.

Det lykkedes Henrik West på overbevisende måde at præsentere det nye orgel i Finderup kirke. Kirken har fået et godt instrument, der kan præstere en stor vifte af spændende klangvariationer. Orglet var fint intoneret til kirkerummets størrelse. Instrumentet er blevet malet i kirkens farver og fremstår som en smuk og integreret del af kirkens inventar.
Der er grund til at ønske menigheden et stort tillykke og velsignelse med det nye orgel.

Efter koncerten bød menighedsrådet på en kop kaffe.
JH
> Klik på et billede og se serien i stor størrelse

Billeder fra før indvielsen
> Klik og se hele serien i stor størrelse

> Klik og læs også om renoveringen af tårnet!

Sidst opdateret: 23-04-2018
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect