- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Imponerende flot og medrivende opsætning af Carmen.

Fredag den 8. marts indbød Finderup Efterskole byens borgere og andre interesserede til forpræmiere på efterskolens opsætning af Bizets opera Carmen. De fremmødte blev budt velkommen af spanske soldater ved indgangen til efterskolens smukke hal. Hallen lå hen i mørke. Kun den professionelt opbyggede scene lå badet i et svagt lys.
Da de ca. 60 tilskuere havde fundet en plads, kunne spillet begynde. Lærer, Birgitte Iversen bød velkommen til en opsætning af Carmen, der på ingen måde skuffede, men tog tilskuerne med storm. Et kolossalt stykke arbejde havde elever og lærer lagt i formidlingen af den ulykkelige kærlighedshistorie mellem sigøjnerpigen Carmen og soldaten Don José.

Den smukke Carmen forfører Don José til at tro, at han er hendes store og eneste kærlighed; men sagen er, at hun i virkeligheden elsker tyrefægteren, Escamillio.
Don José er fuldstændig desperat af kærlighed til Carmen og prøver alt for at få hende tilbage. Men hun er ikke interesseret; hun er født fri og vil også dø sådan. Hun kaster den ring, Don José har givet hende, tilbage i hovedet på ham, og i raseri dræber han hende med sin dolk – og dér slutter operaen.

En fantastisk oplevelse blev det, at overvære Finderup Efterskoles opsætning af Carmen. Ud over Bizets musik til stykket, havde man valgt at indføje et par stærke danske kærlighedssange – ”Den jeg elsker”, kendt fra Aids- kampagnen og Gnags ”Jeg elsker dig”. Eleverne sang disse sange med stor indlevelse og engagement.

Senere på dagen var forældrene indbudt til at overvære forestillingen og mon ikke, der var en forælder, der kneb en tåre og fik hjertebanken ved at se netop deres barn og elev deltage med succes i et så stort projekt – og eleverne har klaret det hele på blot en uge!

Finderup Efterskoles opsætning af Carmen viste, at skolen har noget at byde ind med i forhold til unge mennesker, som behøver hjælp til at finde stærke sider og genvinde selvtilliden. En imponerende flot og medrivende opsætning af Carmen fik tilskuerne.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!
Sidst opdateret: 09-03-2013
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect