- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Stort Sct. Hansbål på Rækker Møllegaarden

”Byger der går og kommer, det er den danske sommer” og i år var ingen undtagelse, men heldigvis gik bygerne deres vej, da det blev tid til at tænde det store Sct. Hansbål på Rækker Møllegaarden. Præcis kl. 20, da det var blevet tid til båltalen, klarede vejret op.

Rækker Møllegaarden havde indbudt til Sct. Hansmenu og 170 havde takket ”ja” og nød en dejlig middag med 3 slags kød og salater. Familie og Samfund stod i køkkenet og sørgede for at alle blev mætte.

Arrangørerne havde inviteret Bent Dyrvig til at holde båltalen. Han omtalte til indledning den kristne baggrund for Sct. Hansfesten – nemlig fejringen af Johannes Døberens fødselsdag. Herefter forsatte han i den mere folkelige tradition, der omtales i Holger Drachmanns midsommervise, ”Vi elsker vort land”.
Bent Dyrvig pegede på at danskerne er verdens lykkeligste folk, men at lykkens bæger dog har fået et stort stænk af utilfredshed, bekymring og frygt. Især frygten skal vi passe på ikke bliver en dominerende styringsmekanisme, så vi ikke længere tør stå ved de gode traditioner, vi har båret med os fra slægt til slægt, undertregde Bent Dyrvig og pegede i den forbindelse på Fadervor i skolerne.
Til slut opfordrede Bent Dyrvig til at stå vagt om 5 gode værdier og bære dem med ud i sommerlandet: Fællesskab, traditioner, ritualer, humor og hjælpsomhed.

De ca. 200 deltagere sang efter talen ”Vi elsker vort land” mens bålet med landets største heks i baggrunden knitrede lystigt med i lyse luer.

Oluf Danielsen sluttede anrrangementet af med en omtale af den fine tilslutning til Rækkker Møllegaardens kræmmermarked lørdag den 18. juni. Han pegede også på et nyt tiltag med sponsorer, som alle vil få hængt deres firmalogo op på Møllegaarden. Det fine arrangement sluttede med kaffe i stalden, hvor Lis og Svend Aage traditionen tro leverede harmonikaunderholdning i topklasse.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 24-06-2011
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect