- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Rækker Møllegården, Familie & Samfund og Rækker Mølle Borgerforening arrangerede traditionen tro Sct. Hans aften på Rækker Møllegården. Vejret artede sig efter ordene fra sommersangen ”Danmark nu blunder den lyse nat”: Byger, som går og kommer, det er den danske sommer”.
Aftenen begyndte med fællesspisning, og 150 havde tilmeldt sig den del af arrangementet. Omkring 200 tog opstilling omkring bålet. Jens-Erik Vesterbæk fra Borgerforeningen bød velkommen og takkede Lærkereden for den fine heks til bålet.

Efter en fællessang holdt Bente Tang båltalen. Hun tog udgangspunkt i en lille ”rundbordssamtale” omkring køkkenbordet med børnene og spørgsmålet: Hvad tænker I om Sct. Hans? Der var kommet flere svar på bordet: Bålet, heksen …. og en lang tale! Bente valgte på den baggrund at tale kort, men godt! Til indledning forbandt hun Sct. Hans med ordene: Tradition og fællesskab. Hun glædede sig over de gode rammer og den store frivillighed, der bærer med på traditionerne i Firkløverområdet. Efterfølgende forbandt Bente solhvervet med det tidehverv Sct. Hans betyder for mange skolelever. Ferien står for døren og mange skal skifte skole og andre skal videre i skolesystemet. Hun pegede på, at alle i Danmark har mulighed for at få en uddannelse og understregede vigtigheden af, at alle får det.
Hun omtalte det kinesiske præsidentbesøg og spurgte, hvorfor han mon lagde vejen forbi Danmark, der i forhold til det kinesiske folketal, kun er som en dråbe i havet. Hun svarede, at vi kan så meget, som kineserne gerne vil bruge og kopiere og opfordrede til, at vi bevarer fokus på det, vi kan. Bente afsluttede talen med en opfordring til at nyde de lyse danske sommeraftenener og ønskede alle en god sommer.

Jens-Erik Vesterbæk takkede Bente for talen og satte de fremmødte i gang med at synge ”Vi elsker vort land”, mens bålet blev tændt og heksen blev sendt til Bloksbjerg. Da sidste strofe var sunget, og der var godt fut i bålet, kom en af sommerens byger, der virkede som et signal til, at det nu var tid til at søge ly omkring kaffekopperne på Rækker Møllegården.
En fin aften helt i traditionens ånd.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse

Sidst opdateret: 23-06-2012
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect