- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Lørdag den 6. august blev en mærkedag i Rækker Mølles historie. Flaget var da også på hel stang og vejrede så smukt ved siden af den næsten fyldte indsamlingssøjle i smukke Rækker Mølle City. Årsagen til festlighederne var at Rækker Mølle atter har fået en købmand og en indkøbsmulighed. Adal, Rækker Mølles nye købmand, havde indbudt kunderne til fællesspisning. Menuen var annonceret til at være helstegt pattegris med salat og flutes, men pattegrisen var undveget, så i sidste øjeblik måtte man ty til at fremskaffe 48 kg. Flæskesteg. Kesse lod sig ikke slå ud af ændringen i menuen og grillede stegene til alles tilfredshed. Da alle havde handlet drikkevarer i købmandsbutikken og havde fået tallerkenen fyldt med en lækker grillmenu, bød Adal de 120 gæster velkommen.

Adal sagde at købmandsbutikkens første uge havde været lovende for fremtiden. Der havde været 85 handler pr. dag. Adal udtrykte stor tillid til fremtiden på baggrund af den store tilslutning og de mange indsamlede midler, som han lovede at forvalte efter bedste evne. Han forklarede, at når der til en begyndelse ikke var så mange varer på hylderne hang det sammen med, at man ville spørge kunderne til råds. Mange har i den første åbningsuge besvaret den ”ønskeseddel” man kunne afgive, og Adal lovede at man i den kommende tid vil fylde hylderne med de ønskede varer. Adal fortsatte med at udtrykke stor taknemlighed for den opbakning Firkløveret har vist ham.

Efter Adals velkomst fik Ejnar Tylvad ordet. Ejnar har stået i front for den gruppe, der har søgt at få en købmand til byen. Ejnar rettede en stor tak til de mange der har bidraget til at der nu kan festes for at der atter er en købmand i Rækker Mølle. Adal og Trine fik en stor tak og de mange ambassadører, der har deltaget i indsamlingen fik et skulderklap. Ejnar sluttede talen af med ”et stort tillykke til os alle”.

H.C. Tylvad, der repræsenterer den gruppe investorer, der ejer bygningerne, udtrykte stor glæde over, at man nu var kommet i mål og havde fået opfyldt formålet med at købe købmandsbutikken – nemlig at bygningerne kan udlejes til en købmand. H.C. sluttede med et stort tillykke til borgerne.

Efterfølgende talte jeg med Adal om åbningstider og frivillige hjælpere. Han udtrykte stor glæde over, at der er styr på den frivillige indsats. Ulla Skyttegaard har påtaget sig opgaven med at organisere den frivillige hjælp, der består i 4 borgere, som vil sørge for, at der bliver kørt varer ud til kunderne. Andre 4 vil søge for, at der bliver pakket pap og fyldt på hylderne.

En stor dag i Rækker Mølles historie blev det takket være mange gode kræfter, der vil løfte på samme hammel. Ifølge en af deltagerne var nyheden om ambassadørernes indsats nået udover sognegrænsen, så man var forundret over, at man kunne indsamle så mange penge til en købmandsbutik og 500.000 til et sø-projekt. Man mente, at de måtte være meget rige i Rækker Mølle. Det er man også i mere end en forstand – den, at man med alle midler vil kæmpe for at Firkløveret fortsat skal være et attraktivt sted at bo og opfostre en ny generation.

Portalen ønsker Firkløveret og de mange ildsjæle tillykke med endnu et vellykket projekt i kampen for at bevare et stykke såkaldt ”udkants Danmark” på banen.

JH

Sidst opdateret: 06-08-2016
Kalender
28-04-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
ÅRSMØDE
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
Årsmøde i Lokalarkivet
-----------------------------------

26-05-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect