- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Informationsmøde bringer fornyet håb om en snarlig genåbning af Købmandsgården i Rækker Mølle.

Lørdag den 19. marts kl. 9.30 blev der afholdt møde angående fremtidsmulighederne for Rækker Mølle Købmandsgård.

Hans Christian Tylvad bød de ca. 60 fremmødte velkommen og orienterede om, hvad der var sket siden Rikke lukkede den 31. december 2015.

Annonceringen efter en ny købmand var blevet spredt i et stort område via ugeposter og Facebook, men der havde kun været en enkelt henvendelse.

Butikken blev afleveret i fin stand, og der er investeret ca. 100.000 kr. sidste efterår i kølerum og overdækning, så butikken er klar til brug.

De 150.000 kr. der blev stillet som garanti til Dagrofa af lokale borgere, står stadig på en konto i Andelskassen, så bestyrelsen håber, at beløbet kan stilles til rådighed for en ny købmand.

Bestyrelsen har været i dialog med Adal Faragalla, der har vist interesse for at drive købmandsbutikken og samtidig flytte sine aktiviteter fra ”Den Lokale Bornholmer” i Finderup til Rækker Mølle. Adal fortalte derefter om sig selv og hvilke muligheder, han ser for at drive butikken fremadrettet.  Adal er ansat som leder af Wow Park i Finderup samtidig med, at han driver ”Den Lokale Bornholmer”  http://den-lokale-bornholmer.dk/  fra hjemmet på Hestkærvej. Adal har derfor ikke mulighed for opholde sig fast i butikken, så der skal ansættes en daglig leder, samt et par ungarbejdere.

 Hvis vi skal have en butik, der skal bestå i fremtiden, bliver der også brug for frivilligt arbejde til bla. opfyldning af varer og andre opgaver. Her tænkes det, at de personer, der hjælper til, får rabat, når de handler i butikken.  Butikken bliver en kombination af købmandsbutik, et område med specialvarer fra Bornholm og lokalområdet samt et mindre cafe-område.

Adal har kasseapparat og edb system til at styre butikken med og vil fremadrettet stå for de overordnede ting, sammen med den daglige leder.  

 Det var et meget spændende oplæg, og der kom rigtig mange positive tilkendegivelser fra de fremmødte.

 Adal har været i kontakt med områdets skoler og børnehaven omkring fremtidige indkøb, ligesom han har kontakt med Dagrofa osv.

Ud over at Adal skal have fundet en daglig leder af butikken, så mangler der også et økonomisk grundlag for at starte butikken op. Vi hører hver dag om de udfordringer, der er med at få ting finansieret og det gælder også dette projekt. For at opstarten kan lade sig gøre, skal der laves en kollektiv driftskredit, til at fylde varer i butikken og udbetale lønninger den første måned. Det vurderes, at der skal bruges ca. 350.000 kr. til dette formål.

Der blev nedsat en arbejdsgruppe bestående af:
Oluf Danielsen, Kurt Tobler, Thomas Holmgaard og Ejnar Tylvad, som skal komme med forslag til, hvordan pengene kan findes.

På mødet blev foreslået en kombination af månedlig forudbetaling af et beløb til købmandsvarer, samt en yderligere indsamling af penge, der kan bruges til driftskredit. Adals kassesystem kan lave en bon hver gang, der handles på konto, så man kan se, hvor meget der er tilbage på kontoen.

Arbejdsgruppen arbejder videre ud fra følgende model:

  • Forlængelse af det eksisterende indskud           150.000
  • Forudbetaling af købmandsvarer                       100.000
  • Lokal indsamling af driftskapital                       100.000
  • I alt                                                                    350.000

Hvis der er gode forslag til at rejse kapital modtages de gerne.

Bestyrelsen takker for det store fremmøde og de positive tilkendegivelser på mødet.

Referant: Bente Tang

 

Sidst opdateret: 30-03-2016
Kalender
28-04-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
ÅRSMØDE
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
Årsmøde i Lokalarkivet
-----------------------------------

26-05-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect