- Velkommen til Rækker Mølle Portalen


Tirsdag den 24. maj inviterede Lokalhistorisk Arkiv til årsmøde på Møllegården. Bag ordet ”årsmøde” gemmer sig den årlige generalforsamling og dertil et historisk indslag. Folk er vist ikke meget for at gå til generalforsamling, så måske kunne ordet ”årsmøde” tiltrække lidt flere deltagere? Besøget var pænt. 33 havde besluttet at bruge en aften i Søren K – mindestuen, og så var alle pladser næsten besatte.

Jens Axel Damgaard, der er formand for lokalarkivet, bød velkommen med sangen ”Jeg elsker de grønne lunde”. Herefter aflagde han beretning. Han glædede sig over, at det atter var muligt at indkalde til Årsmøde og dertil også, at medlemstallet var steget til 84. Jens Axel kunne berette, at der ikke var mange besøgende i arkivets ugentlige åbningstid, men at der så til gengæld var mange ,der besøgte hjemmesiden på Portalen og Facebook. Jens Axel glædede sig også over, at der var tiltrådt 4 nye arkivmedarbejdere og sluttede med at takke for godt samarbejde.

Erik Rasmussen, der er arkivleder, fik herefter ord og kunne fortælle at arkivets samling af historisk materiale er støt stigende. Arkivet har 6715 billeder og 4798 dokumenter, ligesom man har 1894 skøder - og dvs. skøder på næsten alle huse/ejendomme i firkløveret. Erik kunne berette, at man havde 435 følgere på Facebook. Til slut pegede han på, at arkivet gerne tager ud til arrangementer og præsenterer relevant materiale.

Hans Dalgaard, der er kasserer, præsenterede regnskabet, som udviste et mindre underskud. Hans forklarede at underskuddet måtte tilskrives at arkivet havde indkøbt en projektor. Desuden pegede kassereren på det høje gebyr banken tager for en foreningskonto. Kontingentet var blevet forhøjet.

Under evt. blev der stillet forslag om et vejviserskilt til arkivets lokale på Rækker Mølle Skolen.

Efter et veldækket kaffebord blev der gjort klar til at vise Filmen: ”Thorvald og Linda”, som er fra 1982. Den beskriver det barske miljø blandt jernbanebørsterne i 1912. En del af handlingen foregår på Bundsbæk Mølle, og ud over en del kendte skuespillere medvirkede også statister fra lokalområdet. Efterfølgende fik jeg oplyst, at 3 af Anna Lauridsen børn: Johanne, Søren og Just medvirkede, hvilket forklarede at 2 af Annas brødre deltog i årsmødet.

Mange udtrykte tak for en god aften og for det store arbejde, der gøres i lokalarkivet.
JH
> Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse

Sidst opdateret: 26-05-2022
Kalender
23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect