- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Den fælles tradition i Rækker Mølle, blev igen i år holdt i hævd, da Rækker Møllegaarden, Familie & Samfund og Rækker Mølle Borgerforening bød velkommen til de 150 voksne og børn, der havde købt billet til fællesspisningen. Serveringen bestod af ”ta’ selv bord”, og der blev spist, hygget og snakket livligt ved bordene. Efter spisning havde Borgerforeningen gjort klar til snobrød over bål på Mejsen´s bålplads, og børnene hyggede sig gevaldigt med snobrødsbagning.

Inden bålet skulle tændes kl. 20 havde omkring 180 børn og voksne taget opstilling på plænen bag Møllegaarden. 
Jens-Erik Vesterbæk bød velkommen og efterfølgende sang man: ”Danmark nu blunder den Lyse Nat”. Meta akkompagnerede på harmonika, og Kim sang for.
Herefter blev aftenens båltaler, Rasmus Houler, der er forstander på Sædding Efterskole, budt velkommen. 
I talens indledning hæftede han sig ved de mange lyse timer midsommeren byder på og omtalte det forår, der lod vente på sig, og som bød på den koldeste marts måned i 26 år; men midsommer bliver det jo alligevel, og børnene glæder sig trods alt til en lang og varm skoleferie.
Rasmus Houler fortalte efterfølgende om den Sct. Hans, der lægger navn til midsommerfesten. Det er som bekendt Johannes Døberen, hvis fødsels-dag, vi fejrer den 23. juni – altså 6 måneder før vi fejrer juleaften og Jesu fødselsdag. Rasmus Houler rettede nu fokus imod bålet og ilden. Flammerne kan gøre stor skade, men ”ilden er jo også en fantastisk kraft, vi ikke vil undvære – da slet ikke på en Sct. Hans aften”.....
”Hvis man er lidt heldig, så skal der ikke mere end flammen fra én enkelt tændstik til for at tænde et helt sankthansbål! Jeg tænker, at vi mennesker hver især er som sådan en lille flamme. Vi påvirker hinanden, når vi lever sammen. Det, vi siger og gør, breder sig, som flammerne i et bål - både når det, vi siger og gør er godt og kærligt, og når det ikke er det”.
Rasmus Houler forsatte med at pege på, at bålet og lyset passer godt sammen med Johannes Døberens liv og virke. Han var en ildsjæl, der brændte for sandheden og satte livet til for at få den frem. Talen blev rundet af med at pege på de mange ildsjæle som gennem foreningsarbejde gør området til et attraktivt sted at bo.

Jens-Erik Vesterbæk takkede Rasmus Houler for båltalen, der glædede mange. Til flammerne fra det tændte bål blev der sunget ”Vi elsker vort land”. Efter sangen overbragtes Lærkereden og børnehavens børn en tak for den fine heks.
En rigtig fin Sct. Hansaften blev det på Møllegaarden.
Billeder og tekst ved Jens-Erik Vesterbæk.
Klik på et billede og se serien i fuld størrelse

Sidst opdateret: 26-06-2013
Kalender
07-10-2022 20:00
Damehåndbold
-----------------------------------

08-10-2022 10:00
Æblesalg Møllegården
-----------------------------------

08-10-2022 15:00
Herrehåndbold
-----------------------------------

09-10-2022 15:00
Håndbold 1. div.
-----------------------------------

12-10-2022 18:00
Stegt flæsk
-----------------------------------

28-10-2022 20:30
Herrehåndbold
Opslagstavlen
Design: MediaConnect