- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Raekkermoelle.dk / Lokalområdet / Kirker / Bølling / Kirken /
KIRKEN

Bølling kirke er opført i 1100-tallet og var oprindelig uden tårn.
Kirkens skib bærer præg af, at kirken har haft et andet tårn end det nuværende, der er fra 1916. Det fortælles, at det gamle tårn forfaldt i tider, hvor pesten hærgede egnen. Da det blev bedre tider, blev det gamle tårn lagt til skibet.

Kirken ligger højt med en smuk udsigt over Skjen-Ådalen.
Indenfor kirkediget findes en gravhøj.Kirken ligger højt med en smuk udsigt over Skjen-Ådalen. Kirken er omgivet af et meget smukt stendige, som er opført ved frivillig arbejdskraft.
Kirkeskibet er adskilt fra koret ved en triumfbue med en relativ smal åbning. Døbefonten findes i skibets nordside. Prædikestolen er med lydhimmel. De oprindelige små romanske vinduer er skiftet ud med størrer. Der er adgang til kirken både gennem tårn og våbenhus. Bænkene er af nyere dato.
ALTERMOTIVER
Nadveren
Mattæus
Korsfæstelsen
Johannes
SPEDALSKHEDSVINDUET
I Kirkens kor findes der i sydsiden et spedalskhedsvindue, der menes at have forbindelse til den helligkilde, der ligger ligger syd for kirken. Vinduet kan være brugt til at uddele nadveren til de syge, som ikke måtte deltage i messen.
ORGEL
Kirkens orgel, der var 50 år gammel blev udskiftet 1. søndag i advent 2000. Det nye orgel er placeret på pulpitur og bygget af Bruno Christensen & Sønner. I forbindelse med opsætningen af det nye orgel har skibet fået nyt klinkegulv.
NY MESSEHAGEL

Kirken fik i 2003 skænket en ny messehagel. Messehagelen er vævet af kunsthåndværker Ellen Hansen, der er bosiddende i Norge med familien. Ellen Hansen er både døbt, konfirmeret og viet i Bølling Kirke.

Ellen Hansen har selv stået for udsmykningen. Messehagelen har et kors på ryg- og brystside. På brystsiden er motivet fem blodrøde flammer, der enten kan tydes som Jesu 5 korsmærker, eller lysene på de 5 kloge jomfruers lamper.
På rygsiden er er motivet en flettet krans, der kan tydes som korsets pagt mellem himmel og jord.

Sidst opdateret: 19-11-2008
Kalender
25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

26-11-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect