- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

FREMTIDEN FOR RÆKKER MØLLE KØBMANDSGÅRD

Arbejdsgruppen 'vedrørende fremtiden for købmandsgården i Rækker Mølle' præsenterede mandag den 1. oktober "Forundersøgelsen for Rækker Mølle Købmandsgård" i Sædding Forsamlingshus.
Omkring 70 borgere mødte op og blev rigtig meget klogere på en mulig fremtid for Rækker Mølle.

 

Kl. 17.30 bød projektkoordinator, Ejnar Tylvad de fremmødte velkommen. Første punkt på dagsordenen var fællesspisning – ”for uden mad og drikke duer helten ikke!”
Sædding Forsamlingshus stod for borgermøde-middagen; der bestod af en god traditionel dansk menu: Flæskesteg med is til dessert. En velsmagende start på et borgermøde med 1. punkt på dagsorden: Fremtiden for Rækker Mølle.

Efter en meget velsmagende middag – ’godt gået’ til Sædding Forsamlingshus! - gennemgik Ejnar Tylvad de 4 faser i projektet med at få aktiveret søen i Rækker Mølle. De 3 første faser er ved at være gennemført. 1) Der er etableret et stryg til gavn for fiskebestanden og til sikring af området imod oversvømmelse. 2) Der er sket en oprensning af søen, så vanddybden bevares. 3) Der etableres en sø-terrasse på 105 m2 med et overdækket område med borde og bænke og en gangbro over søen. Ejnar Tylvad kunne fortælle at den 3. fase vil blive gennemført inden jul og nytår. Finansieringen er på plads og takket været en anonym gave på 200.000 kr. skulle det ikke kunne fejle.

Fase 4 handler om at transformere købmandsbutikken til et kurbad. Arbejdsgruppen har søgt og modtaget midler fra Realdania til at få udarbejdet et prospekt. Prospektet er blevet udarbejdet i samarbejde med konsulent Johanne Bugge og arkitekt Bo Frost.

Johanne Bugge, der er en meget engageret konsulent, som har sat sig grundigt ind i lokalsamfundets herlighedsværdier, gennemgik prospektet og stillede til indledning det grundlæggende spørgsmål: ”Hvad er det for en landsby I vil være?” - naturligvis med baggrund i tesen: ”Vi bærer selv ansvaret for egen udvikling.” Tesen er ikke bare en luftig drøm – tiden viser, at man ikke skal forvente at kunne hvile trygt i en højere politisk agenda for et lokalområde – man må selv tage stafetten og initiativet!!

Det har initiativgruppen gjort og har fået udarbejdet en imponerende flot plan for bevarelse og kommerciel udnyttelse af en gammel bygning i Rækker Møller. Af prospektet fremgår det, (læs det) at der er tænkt mange gode tanker om at bevare og fremtidssikre en ”perle-bygning” i Rækker Mølle, med kulturhistorisk tilknytning til Bryggeriet og Møllegården.
Johanne Bugge leverede et godt og overbevisende indlæg i svaret på det indledende spørgsmål – og høstede en velfortjent klapsalve.

Efter kaffen tog H.C. Tylvad over og forklarede lidt omkring finansiering af projektet, som beløber sig til over 7 mill. Kr.
Købmandsbygningen er pt. ejet af en gruppe anpartshavere i et såkaldt Aps. Et privatejet selskab kan ikke søge finansieringsmidler hos Realdania, så derfor er det nødvendigt at omdanne Købmandsgården Aps. til en fond.
Det store spørgsmål er derfor om denne konvertering vil kunne bringe borgerne i Rækker Mølle og omegn til lommerne. Ifølge Ejnar Tylvad handler det om at borgerne skal skrive sig for en investering på 600.000 kr.
Det er sket tidligere – kan det ske igen?
En tillidsskabende aften blev det, så mon ikke det umulige kan lade sig gøre? Et første skridt i den retning vil vel være at anpartshaverne indskyder en del af deres investering i fonden. Hvis de går foran – mon så ikke det kan lykkes?

En flot aften, der virkelig fortjener opmærksomhed fra alle, der ønsker en fremtid for Firkløveret!
JH

Sidst opdateret: 02-10-2018
Kalender
11-06-2020 19:30
Repræsentantskabmøde
-----------------------------------

28-06-2020 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

07-08-2020 19:00
Riffelskydning
-----------------------------------

14-08-2020 19:00
Lerdueskydning
-----------------------------------

30-08-2020 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

27-09-2020 13:00
Søndagsaktivitet
Opslagstavlen
Design: MediaConnect