- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Nyt liv til Rækker Mølles gamle Købmandsgård

Rækker Mølles gamle Købmandsgård skal igen blive et nyt, hyggeligt samlingssted for byens borgere og tilrejsende turister. Bygningen ønskes renoveret med blandt andet et mindre kurbad, så den kommer til at bidrage til en gode atmosfære omkring den kommende søterrasse, sauna og gangbro over Møllesøen. Det er ambitionen for en arbejdsgruppe, der er nedsat af den 36-personer store ejerkreds bag Købmandsgården. 

”Vi har i flere år arbejdet for at redde købmandsgården med skiftende forpagtere, men har måtte sande, at vi må tænke i helt nye baner for at give bygningen nyt liv og en bæredygtig økonomi, ”  siger Ejnar Tylvad, som er tovholder for arbejdsgruppen, der består af Hans Chr. Tylvad, Carsten Vennevold, Olav T., Jens Kjærgaard og Jens Tylvad.

Idéen er at omdanne og nytænke købmandsgården til et Bed and Breakfast med oplevelseslejligheder, som hver især fortæller lidt om egnen, kulturhistorien og oplevelserne i området. Derudover håber man at kunne tilbyde borgere og gæster oplevelsen af et mindre, hyggeligt kurbad. Realdania har bevilliget penge til en forundersøgelse af bygningens stand og til, hvordan en bæredygtig forretningsplan se ud. 

”Vi er utroligt glade for Realdanias hjælp, så vi kan komme videre i arbejdet og få nogle specialister til at hjælpe os med koncept og et bud på en driftsøkonomi,”  siger Hans Chr. Tylvad.

Arbejdsgruppen har engageret Johanne Bugge, der er specialiseret i turismeudvikling og arkitekt Esben Frost fra arkitektfirmaet Bo-Frost Architects, som er specialiseret i at give ny anvendelse til gamle bygninger med historie i. 

”Købmandsgården vil kunne blive et godt tilbud blandt andet til lystfiskere og større familier på tur. Det er vigtigt, at Rækker Mølle er helt klar på at vise godt værtskab over for de kommende turister og sælge sig rigtigt godt. Det er alfa og omega, hvis forretningen skal løbe rundt!”, udtaler Johanne Bugge, som også fortæller, at der er meget at tilbyde turister i området samlet set. 

”Jeres område fra Ringkøbing i nord til Skjern i syd og er jo et lystfisker-eldorado, og så er her mulighed for dejlige oplevelser for cykelturister og personer med et brændende hjerte for whisky, natur eller kulturhistorie, herunder fx Søren Kierkegaard”.

Esben Frost og hans team har gennemgået købmandsgården fra A-Z og har fået stor hjælp fra Erik Fogh Andersen fra Lokalhistorisk Arkiv. 

”Vi var helt på bar bund i forhold til bygningens opførselsår. Men et par timer i selskab med Erik gav os uvurderlig viden og fotomateriale, så vi nu har et rigtigt godt bud på, hvornår bygningen er fra, og hvordan den bør restaureres, så den kommer tilbage til dens oprindelige udtryk. Jo mere bygningerne i Rækker Mølle ser ud, som i gamle dage, jo mere atmosfære og hygge bidrager de til, når man går rundt som besøgende. Rækker Mølle skal i høj grad sælge sig på sin dejlige, rolige landsbystemning,” forklarer Esben Frost.

Sideløbende med forundersøgelsen af Købmandsgårdens fremtid bliver der arbejdet på anden del af sø-projektet. 

”I efteråret vil der blive etableret en sø-terrasse, board-walk/bro over søen samt et overdækket areal. Det har været et bevidst ønske, at de to projekter tænkes sammen med hensyn til brugen, placeringen og udseende af projekternes elementer. Derfor afventer vi lige forundersøgelsen for Købmandsgården, inden vi går i gang med at etablere søterassen m.v.”, forklarer Ejnar Tylvad.

Arbejdsgruppen glæder sig over, at der snart vil komme liv og aktivitet ved søen og fortæller, at der i lighed med tidligere vil være en kort orientering om sø-projektet til næste fællesspisning i Sædding Forsamlingshus den 6. september.

Arbejdsgruppen planlægger endvidere sammen med konsulenterne at invitere til et møde for alle interesserede primo oktober, hvor planerne for Købmandsgården og Møllesøen præsenteres, og hvor der er mulighed for at få en god snak om, hvordan projekterne bliver realiseret. 

Med venlig hilsen
Ejnar Tylvad
Sæddingvej 15
6900 Skjern
Mobil 2634 2033

Sidst opdateret: 23-09-2018
Kalender
11-06-2020 19:30
Repræsentantskabmøde
-----------------------------------

28-06-2020 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

07-08-2020 19:00
Riffelskydning
-----------------------------------

14-08-2020 19:00
Lerdueskydning
-----------------------------------

30-08-2020 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

27-09-2020 13:00
Søndagsaktivitet
Opslagstavlen
Design: MediaConnect