- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Glimt fra Firkløverweekend 2015

Traditionen tro indbød Firkløverudvalget til firkløverweekend den 28.-30. august 2015.
Formålet med Firkløverweekenden er at samle de 4 sogne: Bølling, Sædding, Hanning og Finderup, og være et udstillingsvindue for de mange aktiviteter og ildsjæle, der findes i Firkløveret. Overskuddet af anstrengelserne er gennem år og dag blevet doneret til mange gode initiativer.
I 2014 flyttede man alle weekendens aktiviteter fra Rækker Mølle Skolens sportsplads til Rækker Møllegaarden.

I dronningetider, må det naturligvis være ”damerne” der går foran – og således blev det også i 2015-firkløveråret.
Fredag den 28. august blev der inviteret til ”Damefrokost” i Sædding Forsamlingshus.
Da arrangementet først begyndte kl. 17.30 burde det måske have været annonceret som ”Damesoriee”. Etymologisk er dette ord et udtryk for en aftenfest eller en social happening, som afholdes med et specifikt formål. 

Men lad nu al ordkløveri ligge; for en festlig og uskyldig grund lagde ”Damerne” under Firkløverweekenden i Sædding Forsamlingshus den 28. august.
I omegnen af et halvhundred lokale damer havde taget imod invitationen til en ”Damefrokost” i Sædding Forsamlingshus. De blev indbudt til at deltage i en lækker buffet, god musik og festligt samvær. Alle ordene holdt. Margit – hende fra Hallen! – leverede som altid en lækker buffet. Musikken var helt i top, og til festlighederne hørte naturligvis et ”Bankospil”, som i dagens anledning blev kaldt et ”gavespil”. Det var nu ikke så langt fra realiteterne; for de mange fine præmier var alle doneret af sponsorer. Sidste fulde plade gav vinderen en gaveindtægt på ikke mindre end 500 kr. (Skattefrit!).
Da arrangementet ud over det sociale havde et godgørende formål, mødte damerne naturligvis ikke op uden at bidrage til festlighederne. Al bordpynt – brugte lys og ikke-brugte servietter – kom man selv med. Det efterfølgende kaffe-kagebord var naturligvis og doneret af deltagerne.
Ifølge Ellen Danielsen blev det en festlig ”Damesoriee”, som helt bestemt har genereret et overskud til formålet: At støtte lokale initiativer til fælles bedste!

Lørdag fortsatte festlighederne på Rækker Møllegaarden med morgenkaffe kl.  9.30. Derefter åbnede loppemarkedet, der sammen med traktortrækket blev det store tilløbsstykke. Udstillingsvinduet for lokale aktiviteter er ad åre desværre blevet reduceret. I år var det kun Spejderne, der stillede op. De gjorde det med et nyligt indkøbt mega-telt og et bål, hvorover alle og enhver kunne stege sig en pandekage.

I de senere år er det blevet en tradition at Rækker Mølle Priserne bliver uddelt under Firkløverweekenden – og 2015 blev ingen undtagelse. Kl. 13.30 samledes man på gårdspladsen ved Møllegaarden. Ejnar Tylvad indledte prisuddelingen med at fortælle om priserne og formålet med at uddele dem.
Komiteen for forskønnelsesprisen omtale de indstillede projekter. (Klik og læs mere om de indstillede projekter). Vinderen af Forskønnelsesprisen 2015, blev Jonna og Kjeld Askjær Jørgensen, for opførelsen af et ”slot” på Årupvej 8, Hanning. Prisen, der er sponseret af Vestjysk Bank, blev overrakt af Jens Jakob Østergaard.
Til Rækker Mølle Prisen havde komiteen modtage 3 indstillinger. Ole Jakobsen, Hanning for initiativet omkring det tidligere plejehjem i Hanning. Sommerskolen var også indstillet for at samle i omegnen af 100 børn til spændende aktiviteter i den sidste uge af skoleferien. Endelig var Maria Tylvad indstillet for et utrætteligt 40-årigt frivilligt arbejde i et utal af foreninger. Ejnar Tylvad, der sidder i prisudvalget, havde af habilitetsgrunde overladt sin plads til Bent Dyrvig. Bent Dyrvig annoncerede og begrundede udvalgets indstilling af Maria Tylvad som modtager af Rækker Mølle Prisen 2015. Prisen, der er sponseret af Skjern Bank, blev overbragt af Per Fjord.

Efter Prisuddelingerne var der annonceret ”Tovtrækning over åen”; men af sikkerhedsgrunde havde man aflyst dette programpunkt; men agter at gennemføre det ved næste års Firkløverweekend.

Havetraktortrækket blev, som tidligere nævnt, et tilløbsstykke. 32 traktorer i forskellige vægtklasser blev indvejet til konkurrencen. Først sidst på eftermiddagen kunne vinderne kåres.

Lørdagens Firkløverprogram var velbesøgt og kunne afvikles i solskinsvejr.
JKH

Lørdag aften kl 19.00 lød der høj musik fra spejdernes nye flotte telt. Der stod en lang rækker unge mennesker i alderen fra 4 år til 6. Klasse ved indgangen, og de var alle pyntet fint til lejligheden. Nogle havde butterfly på, lak og glimmer i håret, strutskørter osv...ja alle var klar!
I teltet var der pyntet op med balloner, diskokugler og kulørte lamper...der duftede af ny-poppede popcorn, og sluch ICE maskinen var klar. Børnene kunne bestille forskellige sange ved sportify-bordet, og ved indgangen havde de hver især fået en billet, hvorpå der stod navn, og hvor der blev krydset af, når de havde været i "baren" for at få popcorn og sluch ICE.
Der var godt gang i dansen på dansegulvet og ind imellem blev der danset fællesdans - bl.a. Limbo rock og magarina, som Signe Holm Bollerup og Sofie Skov Jensen stod for.

Der var 65 børn, der deltog i firkløver weekendens nye initiativ - og det må vist siges at være en succes.
Med venlig hilsen Ditte Bollerup

> Klik og læs programmet for Firkløver-weekenden!

Klik og følg arrangementet på Facebook!

Sidst opdateret: 03-09-2015
Kalender
28-04-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
ÅRSMØDE
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
Årsmøde i Lokalarkivet
-----------------------------------

26-05-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect