- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Firkløverweekend

I weekenden den 23. – 24. august indbød firkløverudvalget til firkløverarrangement. Dette års firkløverweekend bød på en nyskabelse – en flytning af arrangementet fra Rækker Mølle Skolens sportsplads til grønsværen bag Rækker Møllegaarden. Udvalget forklarer flytningen med praktiske grunde. Rækker Møllegaarden kan tilbyde ideelle forhold til afvikling af en af firkløverweekendens hovedattraktioner – loppemarkedet.

Vejrgudernes sang fulgte den gamle: ”Byger, der går og kommer, det er den danske sommer”. Derfor blev spiseteltet et velbesøgt hellested imellem bygerne. Arrangementet tog sin begyndelse med morgenkaffe lørdag kl. 9.30. Loppemarkedet åbnede kl. 10, og forinden havde de professionelle opkøbere været på gennemsyn. Kl. 11. ankom veteran- og specialkøretøjer til festpladsen. Deres antal blev bestemt begrænset af vejrliget – sådanne entusiaster vil nødigt udsætte deres klenodier for det danske vejr! To lokale ildsjæle trodsede dog vejret. Der blev fremvist en gennemrenoveret ”Renault” fra 1963, og ”Puck-klubben” fra Herborg stillede med knallerter, som vi husker dem.

Kl. 11. havde Kurt Kirkeby arrangeret en fodboldturnering for U-8 drengehold. Træner, Nicolaj de Place kunne glæde sig over at det hold, han har trænet, vandt de to kampe holdet var ude i. Tarm og Bork blev slået med 3 – 1 og derfor kunne holdet modtage en vindermedalje.

Kl. 12 optrådte ballonklovnen Fubbi. Vejret tillod ikke en ”open air optræden”, men lykkeligvis var der blevet solgt så mange lopper i ”loppeteltet”, at Fubbi kunne præsentere sit show dér. En pæn flok børn levede med i Fubbi’s show og en hel del gik efter en god oplevelse hjem med et ballondyr eller et sværd.

Et ophold i bygerne tillod at overrækkelsen af Rækker Møllepriserne kunne foregå i det fri. Rækker Møllepriserne omfatter to priser – en pris til en ildsjæl, der trofast har gjort noget for lokalområdet og en forskønnelsespris. Ejnar Tylvad, der er medinitiativtager til priserne, bød velkommen. Han pegede bl.a. på, at de to priser er indstiftet som ”en modvægt på den ofte negative vinkel, der er på landdistrikterne.”

Prisudvalget havde modtaget 4 indstillinger til Rækker Mølleprisen og 5 indstillinger til Forskønnelsesprisen. Ejnar Tylvad understregede, at en indstilling i sig selv skulle modtages som en anerkendelse. De 4 indstillede til Rækker Mølleprisen var: Rækker Mølle Håndbold, ildsjæl Maria Tylvad, lokalarkivleder Erik Rasmussen og købmand Rikke Lauridsen. Udvalget lod loddet falde på Rækker Mølle Håndbold. Helt velfortjent, for mange frivillige gør et stort arbejde i lokalsamfundet, som har ført til, at man nu har et håndboldhold i 1. division. Hvis referenten, der efter mange års virke i området og derfor ikke kan være helt objektiv, skulle have bestemt, så ville han nu have givet prisen til Maria Tylvad.

De 5 indstillede til Forskønnelsesprisen var: Karin og Steen Dammark, Hildigun og Bent Gråkjær,  Bente Tang og Jens Tylvad, Jonna og Kjeld Askjær og Rækker Mølle Skolen. Udvalgets lod loddet falde på Rækker Mølle Skolen, der har fået en ansigtsløftning til 20 mill. kr.

Efter referentens mening traf udvalget et rigtigt valg. Kommunen fortjener at få at vide, at det har stor betydning for lokalområdet, at man investerer i, at Rækker Mølle Skolen kan leve op til standarden for en tidssvarende skole.

Kl. 13 – ja, endnu før gik havetraktortrækket i gang. Arrangementet var plaget af det våde vejr, så ikke mange kompetanter nåede langt på den lange sandbane. Et fint arrangement, der tiltrak mange tilskuere.

Til et af de faste firkløverindslag søndag hører en gudstjeneste. På baggrund af lørdagens noget ustadige vejr og udsigten til et ligeså ustadigt vejr søndag, besluttede udvalget at flytte søndagens gudstjeneste til Rækker Mølle Skolens nye samlingssal. Gudstjenesten havde et særligt skær over sig, idet det var sognepræst, Jens Kristian Holmgaards afskedsgudstjeneste. Deltagelsen var så god, at samlingssalen var fyldt til bristepunktet. Efterfølgende havde menighedsrådet arrangeret afskedsreception i Minihallen.

Søndag kl. 12.30 gik ”gaderundbold” i gang. Resultatet er i skrivende ikke kendt, men det vides, at ”Lærkevænget” ville anstrenge sig ekstra for på ny at løbe med sejren. Kl. 15 stillede 1. divisionsholdet op til en håndboldkamp imod et russisk hold. Resultatet må vente til senere.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 26-08-2014
Kalender
28-04-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
ÅRSMØDE
-----------------------------------

07-05-2024 19:30
Årsmøde i Lokalarkivet
-----------------------------------

26-05-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect