- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Lørdag den 26. oktober åbnede Clausager Kunstvirke dørene for deres juleudstilling med en fernisering. Kunstneren, Bodil Lund fra Ry var udvalgt til at udstille. Min erfaring med god kunst er, at den kræver en god ramme for at komme til sin ret - og Clausager Kunstvirke er netop det sted i lokalområdet, der kan tilbyde det. Det kan vi være stolte over.

Lotte Hvid har været sikker i sin smag ved netop at genvælge Bodil Lund som udstiller. Bodil Lund har tidligere prydet Clausager Kunstvirke, og det er bestemt et godt valg, at lade hendes nyere værker ophænge. Hun har noget at byde ind med.

Lotte Hvid bød de alt for få fremmødte velkommen med ønsket om, at det måtte blive en god december for Clausager Kunstvirke. Herefter fik kunstneren ordet. Hun opridsede sin baggrund. Det er altid rart at høre, at der er smerte og offer bag kunsten. Det er der, når det handler om Bodil Lunds kunst. I år 2002 valgte hun helt at hellige sig kunstens usikre vej.
Ved ferniseringen udtrykte hun sin glæde over atter at kunne udstille på Clausager kunstvirke. Hun iklædte glæden ordene: ”At her er stor ånd!”. Det kunne hos referenten selvsagt ikke føre til andet end en reference til Søren Kierkegaard. Da han i 1840 besøgte sognet, gav han sin sansning af stedet ordene: ”Der er skikket til at opfostre stor ånd.”
Selv om vinden pt. blæser med lavere styrke, glæder det mig, at en kunstner har fået givet så fornem en sansning af vores egn. Her er der noget at leve op til! Derfor er det tid til et besøg på Clausager.

På referentens spørgsmål til Bodil om, hvorvidt der er en religiøs dimension i hendes kunst, svarede hun: At en del af hendes billeder henter inspiration i påskens budskab. Som jeg ser og læser Bodils kunst er den, som al god kunst en dør og et vindue til en åndelig dimension, vi har gavn af at komme i berøring med.

Ud over Bodils kunst kunne man også se taskekunst af Elsebeth Mølgård, Agnethe Fjord og Magny Svoldgaard Nielsen. I øvrigt fik referenten en god oplevelse med kunstnerens samlever - tidligere læge, Hans Peter Grønne.
Han er åndelig set optaget af Haiku, der er en japansk lyrikform med strenge formkriterier. Efter en samtale med præsten formede han følgende digt:
Tankevækkende!/ Tænke-Tanken - tænker/ Tanker vækker - TAK./ Tak vækker tanker./ Tanker tænketank og TAK vækker TÆNKER!

En flot fernisering med indhold, som mange, med en forståelse for, at det æstetiske og det kristelige ikke er en modsigelse, burde have sluttet op om. Fat mod! Du kan nå det endnu. Se november og decembers program på: www.rkmolle.dk på banneret for Clausager.
Klik på et billede for at se hele serien i stor størrelse.
JH

Sidst opdateret: 28-10-2013
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect