- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Det er torsdag den 5. august og Rækker Mølle Skolen summer af 72 glade og aktive børn. Den rigtige skole er ikke begyndt endnu – det er først om en uge - men Sommerskolen er allerede godt i gang.

Mette Jeppesen, der er Sommerskolens inspektør, giver interview. Hun fortæller begejstret om den store tilslutning til Sommerskolens tilbud til Firkløverets børn fra 1. til 6. klasse, som kan bruge en uge på Rækker Mølle Skolen med spændende aktiviteter. Under interviewet dukker den rigtige skoleinspektør, Torben op, og det giver Mette anledning til få de sidste praktiske ting omkring den ”Store finale” på fredag sat på plads.

Årets sommerskole er delt op i to dele med en udflugtsdag onsdag. Mandag og tirsdag kørte tre aktivitetslinjer. Anders og Bente Skot-Hansen tog sig af ”Friluftsliv” der bl.a. bød på aktiviteter på Dejbjerg Jernalder. Gitte Frost Andersen tog sig af den ”Kreative linje", hvor der blev fremstillet scrapbog og billedrammer. Endelig tog Lars Hansen, Brian Jeppesen og Lotte Hvid sig af gruppen ”Byg en sæbekassebil”. To linjer blev ikke oprettet – Sport og Drama.

Onsdag var udflugtsdag og alle drog en tur til Silkeborg til AQUA. Jeg spurgte et par sommerskoleelever om denne oplevelse. Én elev spurgte tilbage: Har du nogensinde rørt ved en fisk? – for det havde hun, og det var hele turen værd. En anden elev svarede på en forespørgsel om vejret, at det havde været fint; men på vejen hjem i bussen havde det regnet en del – så meget – at der i bussens dobbeltglasvindue havde stået en del vand. Jo! – AQUA var på alle måder en god oplevelse. De voksne på den tur var Anders og Bente Skot-Hansen, Hanne Simonsen, Claus Sørensen, René og Lotte Hvid og Mette Jeppesen.

Den anden del af sommerskolens aktivitetslinjer afvikledes torsdag og fredag, og mange glade børn var mere end villige til at fortælle, om alt det spændende, de var en del af. ”Mad-holdet”, som lededes af Hanne Simonsen var i gang med at bage burgerboller, og en enkelt elev fra holdet havde vanskeligt ved at vente på at brødet skulle hæve, så han fik sig en løbetur rundt om skolen og klarede det på 1 min. og 45 sek.
Kent Smedegaard tog sig af ”Håndværkerlinjen”, hvor der blev kreeret fine fuglebade i cement.
Camilla Midtiby og Charlotte Bæk tog sig af ”Pigeliv” – og der blev rigtig ”tøset” med smykker og velduftende sæber.
Endelig var der indbudt et særligt team bestående af Lars Byskov og Sten Larsen til at tage sig af ”Rakna linjen”. De indbød til en verden befolket af Orker, mennesker og elver, hvori drabelige kampe udspilledes.

Mette Jeppesen sluttede interviewet af med at takke de mange frivillige hjælpere, som har været med til at få økonomien til at hænge sammen. Elevbetalingen var 250 kr. og sammen med de mange sponsorer blev der økonomi til give børnene en indholdsrig sommerferieuge. Mette Jeppesen peger i den sammenhæng på, at Mette Aggerholm har gjort et stort arbejde med at søge fonde om tilskud til projektet.

Sommerskolen er bestemt et ”hit” i Firkløveret, og de mange frivillige fortjener stor ros for en kæmpe indsats i arbejdet med at give børnene indholdsrige feriedage.
Jens Holmgaard

På fredag kan du se billeder og omtale fra ”Den store Finale”. Skulle du have lyst til at se resultatet af Sommerskolens arbejde er der åbent hus fredag fra 13-15 på Rækker Mølle Skolen.

Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse !!

Sidst opdateret: 05-08-2010
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect