- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Situationsplan

Indlæg omkring mølle-projektet i Rækker Mølle
Sted: DLG´s mølle/ foderstofbygning(er) i Rækker Mølle.
Historie: Der har siden 1600-tallet været mølle på stedet.
Omgivelser: Møllesøen, Ganer å, Rækker Mølle Gården og dennes haveanlæg med sø og stisystem.

Baggrund for mølle-projektet:
Møllens nuværende ejer korn- og foderstoffirmaet DLG har valgt at indstille produktionen på møllen og har efterfølgende udliciteret en nedrivningsentreprise på hele møllen. Det vil efterlade et stort hul centralt i Rækker Mølle på et sted der siden 1600-tallet har været hjemsted for en betydende virksomhed.

En gruppe lokale personer med god hjælp fra folk udefra ser det som en udfordring at bruge hovedbygningen i det nuværende møllekompleks til noget positivt for Rækker Mølle og dens borgere.
En restaurering af hovedbygningen og nedrivning af de mange tilbygninger kunne blotlægge en endog meget flot møllebygning med mindst lige så flotte omgivelser. Her tænkes på de nærmeste naboer som er Møllesøen, Ganer Å, Rækker Mølle Gården og dennes flotte haveanlæg med sø og stisystem.

En restaurering af møllens hovedbygning og de skønne omgivelser lægger op til en ny begyndelse for stedet som gerne skulle komme Rækker Mølle og dens borgere til gode gennem en flot bygning med nogle spændende og udadvendte aktiviteter.

Fra nord

Vision: Bruge møllens unikke naturmæssige og bygningsmæssige omgivelser til at styrke landsbyen, ved at skabe folkelig interesse omkring innovative liberale erhverv, der kan drage nytte af landsbyens særegne kultur og natur.

Erhvervsmuligheder: Der arbejdes i den forbindelse på at etablere et mikrobryggeri, der kan skabe fornyet udvikling på møllen og i byen. Et lokalt bryggeri vil skabe aktivitet og øge interessen for stedet både i og udenfor Rækker Mølle fx gennem rundvisninger på bryggeriet, prøvesmagninger, medejerskab gennem aktier og generalforsamlinger på bryggeriet.

Fra syd

Som det fremgår af tegningerne kan den gamle møllebygning blive en endog meget flot bygning med central beliggenhed med følgende naboer: Møllesøen, Rækker Mølle Gårdens stråtægte stuehus samt haveanlæg med sø og stisystem herudover løber Ganer Å lige forbi møllen på to sider af grunden.

Denne unikke beliggenhed sammenholdt med en restaurering af møllebygningen ifølge tegningerne tilsat ideen om et bryggeri hvor en af hovedingredienserne er kornsorter herunder maltbyg placeret i en gammel møllebygning med aner tilbage til 1600-tallet giver en rød tråd i projektet.
Kunne man forestille sig at nyde velskænket lokalbrygget øl i disse historiske og naturskønne omgivelser i Rækker Mølle?

Øvrige erhvervsmuligheder:
Her tænkes på kreative, innovative/nyskabende eller alle andre virksomheder som gerne vil profilere sig ved at placere deres virksomhed i en flot gammel bygning i skønne naturomgivelser.
Det kunne være en servicevirksomhed som fx et reklame- bureau eller et revisionskontor.
En anden mulighed kunne være en eller flere kunsthåndværkere hvis arbejde og kunsthåndværk virkelig vil komme til sin ret i møllebygningen og dennes omgivelser med søer, åløb og haveanlæg.

Projektgruppen bestående af undertegnede kan se nye og fremadrettede muligheder for Rækker Mølle i ovenstående.
Hans Dalgaard
Hans Tylvad
Anton Pedersen Ellingsgaard
Kurt Bøndergaard
Hans Ole Jessen
Bent Dyrvig
Kim Clausen
Per Laursen
Ejnar Tylvad

 
 

Fur Bryghus i en nyrestaureret bygning. Udseendet kan give en fornemmelse af, hvorledes mølleprojektets restaurerede møllebygning kunne tage sig ud.

Hent situationsplan i pdf
Sidst opdateret: 26-11-2008
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect