- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Søg

Vi vil gerne på lokalarkivet danne et billede af Thorvald Emil Jespersen, måske høre hvad der blev af ham og hans familie, måske få et billede af ham.

Send et par ord

hvis du kender noget til ham.

Adressen står nederst på siden.

Thorvald Emil Jespersen.
 

 

Vemb kirkebog

Ungkarl og Murersvend Thorvald Emil Jespersen Vemb 27 Aar. Født den 4. Maj 1902 i Bøvling. Søn af Husmand Jesper Jespersen og Hustru Kirstine Povlsen Lunborg og Ungpige Irene Elisabeth Holm Vemb 23 Aar

Vielsesdagen 19. Maj 1929

I 1931 får de en søn Knud Ove Jespersen født 2. November 1931.

3 brødre fra h. Thorvald Emil Jespersen, Karl og Møller

DAGBOG

Jeg har plads, hos Gårdejer Søren Nielsen i Finderup, fra 1. November 1921 til 1. November 1922 og skal have 800 kr. i løn, jeg er meget glad for at være her, de er rare og flinke imod mig, og er meget gemytlige. Jeg har begyndt at føre dagbog, som jeg håber, at have glæde og interesse af at læse senere i livet.

Søndag 29 Januar 1922
Har i dag været i Skjern sammen med Ingvard Nielsen, Hans Toft og Frederik Jespersen og Niels Jespersen, Niels Jespersen gav os gratis Biltur derud, vi løb på skøjter nede på Skjern Enge, hvor vi morede os vældig godt, vi kørte hjem kl. 5, spiste så til aften hos Frederik Jespersen og spillede så kort til kl. 1

Mandag 30 Januar.
Jeg har i dag været i Skjern med en Tyr, Knud Nielsen gav Middagsmand på Missionshotellet, det smagte mig godt da jeg var dygtig træt, jeg gjorde så nogle indkøb, og tog med Rutebilen hjem

Tirsdag 31 Januar
Søren har i dag været i Finderup med Svin, i eftermiddag kørte jeg Roer ind, i aften øvede jeg mig på min Violin.

Onsdag 1 Februar.
Jeg har i dag været oppe ved Teglovnen, at slå Lyng, og kørte i eftermiddag 1 læs hjem, jeg har ene malket i aften, fordi vi har fremmede, og Anna er syg.

Torsdag 2 Februar.
I dag har det været Snevejr, Anna er syg i dag igen, jeg gjorde derfor Sild ren for Johanne og vaskede Gulv i Bryggerset, og hjalp hende med forskelligt andet, Søren Knud og Ingvard har i dag været på Klapjagt i Løstrup Plantage, der blev skudt 2 dådyr, Knud og Ingvard købte den ene, jeg hjalp ved at flå den, og glæder mig til, at komme over at smage den på Lørdag aften.

Fredag 3 Februar.
I dag har det været Snestorm, jeg var en tur oppe i Møllebyen ved Smeden og Slagteren, jeg frøs mine fingre da jeg gik hjem, så jeg knap kunne holde på pakkerne jeg havde med. I aften har jeg været ved at stoppe mine strømper og spillet lidt på Violin.

Lørdag 4 Februar
Det fryser meget hårdt i dag, jeg har ikke bestilt andet end, at passe kreaturerne, i aften, var jeg ovre ved Jens Nielsens, at spise til aften, vi fik Rådyrsteg, bagefter raflede vi om noget Vin som jeg tabte en kvart flaske af, jeg købte en Violinkasse af Ingvard for 6 Kr.

Søndag 5 Februar.
Jeg har i dag øvet mig på min Violin, i aften kom Hans Toft og Laurits Hust, vi spillede kort til kl 11.

Mandag 6 Februar.
I dag har jeg passet kreaturerne, Søren og Johanne har været kørende til Lem i eftermiddag i aften har jeg spillet på Violin 1 time.

Tirsdag 7. Februar.
I Formiddag var Søren oppe ved Møllen med Svin, jeg har passet Kreaturerne i dag, Søren og Johanne er i Aften ovre ved Jens Nielsens, jeg passede saa Niels mens Anna hun malkede hendes Køer, saa malkede jeg min bagefter.

Onsdag 8. Februar
Det fryser meget hårdt i dag igen, jeg skulle have været til at kalke Bryggerset i Eftermiddag, og havde også begyndt, men det frøs til Is med det samme, så det opgav vi snart, iaften har jeg været i Spjald hos min Broder Jens, efter min Cykel og min Vindjakke, der har været derhenne siden Jul, jeg havde noget besvær med, at komme hjem, jeg kunne ikke cykle ret meget af vejen, da jeg havde modvind og somme steder laa der snedriver.

Torsdag 9. Februar
I dag har Søren været til Marked i Skjern, jeg gik herhjemme og havde det godt, jeg har ikke bestilt andet end, at passe kreaturerne i dag, i aften var Ingvard og Niels herovre vi spillede kort til kl 11.

Fredag 10. Februar
Laurits Lund, har i dag været her, for at slagte et Svin, før Middag var jeg oppe i Heden efter et læs Kartofler.
I aften var Ingvard, Niels og Anton fra Siggaarden her, Anton var kørende, han gav en Krone i drikkepenge.

Lørdag 11. Februar.
Vi har en so der har lagt Grise i dag, den har 12, jeg har siddet og passet den hele dagen, og skal passe den i nat til kl. 4, så skal jeg kalde på Søren, jeg sidder varmt og godt i en stor Knippe Halm, jeg sidder ved Soen og skriver det.

Søndag 12. Februar.
Jeg sad ved Soen Lørdag nat til Kl. 4, så kaldte jeg på Søren, jeg gik så i Seng og sov til kl. 11, i eftermiddag har vi skiftes til at passe den, i aften er jeg hos den, og skal være der til kl. 4 i nat.

Mandag 13. Februar.
Jeg sad ved Soen sidste nat til Kl 4 i morges, da var jeg også meget søvnig, jeg gik så i seng og sov til kl. 11, i eftermiddag har jeg ikke bestilt andet end at passe kreaturerne, vi kan ingenting bestille ude, da det er frostvejr, iaften fangede jeg en stor Rotte, og lagde den ind i Annas kammer, så hun bliver nok meget forskrækket når hun skal i seng.

Tirsdag 14. Februar
Før middag var jeg oppe i heden og slå lyng, i eftermiddag hentede vi et læs hjem, vi skal bruge det til at fodre med, fordi vi ikke har halm nok, iaften har Søren og Johanne været omme ved Laurits Husted.

Onsdag 15 Februar.
I formiddag var jeg oppe ved Teglovnen, at slå lyng, i eftermiddag kalkede jeg i forgangen og bryggerset, i aften var Anna og jeg omme ved Laurids Husteds, Hans Toft var der også, vi spillede kort til kl. 17,50, jeg tjente 3 Kr.

Torsdag 16 Februar.
Det fryser stadig hver dag, og har gjort det lige siden Nytår, i formiddag børstede jeg Kreaturerne og vaskede mit søndagstøj, i eftermiddag var jeg oppe ved Teglovnen at slå lyng, Lyngjernet gik i stykker lidt før aften, jeg kunne ikke slå mere og måtte gå hjem, så gav jeg kreaturerne deres aftenfoder, så bar jeg tørv og vand ind for Anna , for vi er ene hjemme i aften, Søren og Johanne er ovre ved Jens Nielsens i aften, fordi Sørens mor er syg.

Fredag 17 Februar
Lyngen som jeg slog i går, var jeg i formiddag oppe at samle sammen i dynger, i eftermiddag kørte vi det hjem, det har sneet hele eftermiddagen, før aften var jeg oppe ved Møllebyen, jeg traf Ingvard Nielsen på vej derop, vi fulgtes så ad hjem.

Lørdag 18 Februar.
I dag er det da endelig blevet tøvejr, det har frosset hver dag siden nytår, i dag har jeg ikke bestilt andet end at passe kreaturerne, iaften var her fremmede, nogle af dem dansede og nogle spillede kort, nu er jeg færdig til at gå i seng, klokken er nu 1 00.

Søndag 19 Februar
I dag har Annas Broder og Søster været her samt Niels eller (Kaptajnen), som de kalder ham, vi har haft det rigtig fornøjeligt, i eftermiddags og i aften, har vi allesammen været bilende til Lem, for at se Dilletant, der opførtes : Soldaterløjer, og fra Septemberkrigen, vi morede os udmærket, jeg kan ikke rigtig skrive i aften, for jeg er så søvnig, tankerne kan jeg ikke rigtig holde samlet.

Mandag 20 Februar.
Jeg har kørt 4 læs Roer ind i dag, i morgen skal jeg til at køre Aijle, og har derfor gjort forberedelse til det, i dag har jeg smurt Vognen og lagt ajle tønden på den, så er jeg fri for det i morgen tidlig, Søren og Johanne er omme ved Laurids Husted i aften, lige da de var gået kom Ingvard Nielsen, han sad så, og underholdt os i aften, det er nemt at se på skriften, at jeg er søvnig.

Tirsdag 21 Februar
I formiddag børstede jeg Kreaturerne og var ovre ved Jens Nielsens med Duesuppe til Sørens Moder fordi hun er syg, i eftermiddag var jeg oppe at slå Lyng, jeg gik hjem kl 4, fordi jeg skulle have kogt nogle Kartofler til Svinene, Mens de kogte gav jeg kreaturerne deres aftensfoder, i aften var jeg oppe i Møllebyen efter nogle Konditorkager, som vi fik til vores aftenskaffe, fordi vi er ene hjemme, Søren og Johanne er ovre ved lærer Krog.

Onsdag 22 Februar
I dag har jeg kørt 10 læs Ajle på Rugen, frosten er ikke af jorden endnu, og da Sneen er smeltet er der meget vandet, så jeg fik træskoene fyldt med smadder, i aften er Søren og Johanne ovre i Forsamlingshuset til Gilde, jeg glæder mig til at komme i Seng i aften, da det har været sent de sidste aftener.

Torsdag 23 Februar
I dag har jeg kørt 9 læs ajle, i eftermiddag spændte jeg ikke for før kl. 4 fordi det regnede over middag, i aften kom Laurids Husted og Ingvard og Niels herom, vi spillede kort til Kl. 11

Fredag 24 Februar.
I formiddag kørte jeg 2 læs Roer hjem, Søren er ikke rask i dag, han har ligget i sengen hele dagen, det meste af min tid går derfor også med at passe Kreaturerne, jeg var oppe at slå Lyng en time i eftermiddag, og hentede det hjem før aften, jeg læssede det med Hænderne, for Forken gik i stykker lige da jeg havde begyndt, Søren hjalp med at Malke i aften, fordi Anna er oppe på Fåborggård.

Lørdag 25 Februar
I formiddag kørte jeg et læs Roer hjem, det var meningen jeg skulle have kørt hele dagen, men fordi frosten ikke er gået helt af dem, lod vi det være, i eftermiddag var jeg oppe at slå Lyng, Søren kom kørende derop kl. 4 fordi vi skulle have et læs hjem, Sørens Moder er ikke blevet rask endnu, Johanne har været der hele efternmiddagen, i aften er Søren gået derned.
Jeg skulle have været til fødselsdagsgilde på Hedevang i aften, men fordi det er så mørkt og smadret havde jeg ikke lyst, til at komme derop.

Søndag 26. Februar
Sidste nat havde jeg sat en rottefælde, i morges da jeg kom op, var der også en rotte i den, den var ikke død, jeg gik hen og viste Anna den, hun sad og malkede, hun blev så bange, at hun løb fra koen, jeg satte den så hen til katten, den vidste nok hvad den skulle bruges til.
I formiddag, var jeg ved at lave en maske, den blev meget vellykket, i eftermiddag kom Ingvard, Niels og Karl Knudsen her over, vi spillede kort til kl. 8.

Mandag 27. Februar (Fastelavnsmandag)
Vi har to kuler med kartofler oppe i heden, der er mange af dem der er frossen, i formiddag var vi oppe at skille de rådne fra i den ene kule, der var et helt læs rådne.
Søren har været på klapjagt i eftermiddag, jeg sov i eftermiddag til kl. 3,15, drak så min eftermiddagskaffe, og havde så den fornøjelse, at få Johanne til, at løbe for nar, jeg sagde, at soen var syg, hun løb straks ud for at se til den, men den lå og sov sødt, i aften har jeg været ovre hos Jens Nielsens at spise til aften, vi havde det rigtig fornøjeligt.

Tirsdag 28 Februar
I dag har det været regnvejr, vi har ingenting kunnet lave ude, i formiddag var jeg et ærinde oppe i Møllebyen, ellers har jeg ikke bestilt andet end at passe kreaturerne.
Før aften lavede jeg en rottefælde, som jeg kan fange rotterne levende i.
Søren og Johanne har været nede ved Jens Nielsens i aften, de kom hjem kl. 9, jeg hjalp Johanne med at lægge nogle duge sammen.

Onsdag 1. marts.
I formiddag var jeg med Johanne omme ved Mads Hansen for at trække tøjrullen for hende.
Jeg skulle have været til at køre Roer ind i dag, men fordi det regnede fik jeg kun et læs hjem.
Søren og Johanne er henne, at levere en hest de har solgt, de er ikke kommen hjem endnu, klokken er nu 11. Ingvard Nielsen har holdt os ved selskab en eller anden var en runde derovre, så fik vi ham til at blive. I aften har jeg talt med min fader og moder i telefonen.

Torsdag 2. marts.
I morges da vi kom op, blev vi overraskede, ved at jorden var helt hvid af sne, det smeltede dog i løbet af formiddagen, i eftermiddag har det været fint vejr, jeg var ved, at køre Roer ind, da jeg havde fået et læs ind, og skulle af sted efter den anden, gik vognen i stykker, jeg var så nødt til, at spænde fra, jeg var oppe ved smeden og få den gjort i stand igen, og kørte så 2 læs roer ind da jeg kom hjem igen.
I aften er søren og Johanne til fødselsdags gilde omme ved Mads Hansen.

Fredag 3 marts.
I formiddag har jeg været ved at pynte lidt ved møddingen, og børstet kreaturerne, i eftermiddag har jeg været oppe at slå lyng, men jeg fik ikke slået ret meget, for jeg havde ingen Lyngjern, jeg brugte en skovl.
I aften har Knud, Ingvard og Lærerinden været her.

Lørdag 4. marts.
I dag har været meget mild, jeg cyklede til Videbæk i formiddag efter nye støvler til Mia, jeg kom hjem kl. 11 30 Søren var da gået til Klapjagt i Løvstrup plantage. I eftermiddag har jeg været ved at køre roer ind , men jorden var så blød, at hestene ikke kunne trække mere end et halvt læs ad gangen.
Søren kom hjem fra klapjagt kl. 4 de havde ingenting skudt idag, i aften er Søren og Johanne til Selskab på Fåborggård.

Søndag 5 Marts.
I morges da jeg kom op blev jeg glædelig overrasket ved at se der var gået en Ilder i fælden, i stedet for en rotte , jeg havde sat fælden henne i stalden i et rum vi har til kartofler, vi spiste til middag kl. 11 i dag fordi Søren og Johanne skulle til gilde i Siggården, de kom hjem igen kl. 7.
Laurits Hust var heromme i aften, vi fik os et lille spil kort til kl. 11.

Mandag 6. marts
I formiddag har jeg skåret hakkelse, så var jeg en tur oppe i Møllebyen, i eftermiddag har jeg væøret oppe i Heden og pløje, i aften har jeg været bilende til Spjald, jeg så dilletantsammen med Ingvard, Niels Undermejeristen og Anna og Johanne, der opførtes (Abekatten og Intrigerne) vi morede os godt, vi kom først hjem kl 4, jeg trænger nu til at komme i seng.

Tirsdag 7. Marts.
I formiddag kørte jeg roer ind, i eftermiddag var jeg oppe, at pløje i Heden, i aften kom Annas søster her, hun bliver her vist nok i nogle dage, Ingvard har også været her i aften, Søren og Johanne er til gilde.

Onsdag 8. Marts.
I formiddag var jeg oppe, at slå Lyng, i eftermiddag har Anna, Dinne, Ingvard og jeg været i Ringkøbing, Jeg var ude, at sælge Ilderen jeg fangede i søndags, jeg fik 7 Kr. for den, jeg købte en ny hat til 6 Kr. og en Salonriffel som jeg gav 12 kr. for.
Jeg havde min Violin med derud, som jeg byttede væk og gav 22 kr i bytte, da vi kom hjem var vi pjaskvåde, for det regnede hele tiden, da vi cyklede hjem, vi cyklede fra Ringkøbing kl. 6 og var ikke hjemme før kl. 6,30, vi skiftede tøj og gik så om til Laurits Husts, og spillede kort til kl 12.

Torsdag 9. Marts
I formiddags hentede vi 2 læs sand hjem, og i eftermiddag har jeg været oppe i heden at pløje, i aften har jeg været ved at øve mig på min nye violin, og været ved at skyde til måls med min Salonriffel.

Fredag 10. Marts
I dag har jeg været ved at pløje oppe i heden, i formiddag var Søren med deroppe, han pløjede, mens jeg sorterede nogle kartofler, i aften har jeg været ved, at ordne lidt ved mit tøj, og øvet mig på, at spille violin.

Lørdag 11. Marts.
I formiddag kørte jeg roer ind, og var kørende op til Møllen efter Kraftfoder.
I eftermiddag har jeg pløjet oppe i heden, og tog et læs lyng med hjem, i aften har Anna og jeg været på visit omme ved Jens Graversen, der var ikke andre fremmede end os, vi sad og kedede os til kl. 10,30 så gik vi hjem.

Søndag 12. Marts
I formiddag kørte Søren og Johanne til Velling, og kommer ikke hjem før i morgen, jeg har passet kreaturerne i dag, jeg tog en god middagssøvn, jeg kom ikke op før kl 3,30, i aften kom Laurits Husts herom, samt Ingvard Nielsen, vi spillede kort til kl. 11.

Mandag 13 Marts
Søren og Johanne som kørte til Velling i går, kom først hjem i aften kl. 7, i formiddag sorterede jeg et læs kartofler, i eftermiddag har jeg været ved at rydde en grøft, jeg har været så forkølet de sidste par dage, jeg nyser og hoster og går og trækker i næsen det meste af tiden. kl er nu 9, og jeg er færdig til at gå i seng, hvad jeg også glæder mig til, da det har været sent de sidste aftener.

Tirsdag 14. marts.
I formiddag var jeg oppe at slå Lyng, jeg brugte en Høle til at slå lyngen med, fordi Lyngen var så kort, jeg var oppe at pløje i eftermiddag og skulle have haft et læs Kartofler med hjem, men det fik jeg ikke fordi Hammelen sprang, jeg kørte så hjem med den tomme Vogn og brugte kobbelen som Hammel og grimskafterne som kogle, da jeg kom hjem gik jeg op til smeden med Hammelen og fik den gjort i stand igen, i aften har vi spillet kort til kl. 11. Ingvard Nielsen var her.

Onsdag 15. marts.
I formiddag var Søren kørende op til Møllen med 2 svin, jeg var i Videbæk ved doktoren, fordi jeg har 3 små svulster oå den ene hånd, han skar hul på en af dem, men han vidste ikke rigtig hvad det var for noget, men han sagde, at jeg skulle på sygehuset , hvor de skulle skæres af, han forbandt hånden og jeg cyklede hjem.
I eftermiddag har jeg været oppe at pløje i heden, jeg havde et læs kartofler med hjem i aften. I morgen tidlig skal jeg på sygehuset i Tarm, jeg har derfor været ude at pudse mine støvler og lagt tøjet til rette i aften, så er det nemt at trække i det i morgen tidlig.

16. marts til og med 26. marts
Nu ligger Thorvald på sygehuset i Tarm, og har helt glemt at føre dagbog desværre.
Hvad sker der mon med ham, bliver han mon rask og genoptager arbejdet så snart han vender hjem, eller får han mon armen amputeret.
Måske han forelsker sig i en sygeplejerske, ja hvem ved.
Ihvertfald får vi et svar den 27 marts hvor han igen skriver på sin dagbog.

Mandag 27. marts
I dag kom jeg hjem fra sygehuset. Jeg har haft det godtden tid jeg har været der, jeg skulle have mødt på session i Lemvig fredag den 24 , men fordi jeg var på sygehusetkom jeg der ikke.
I eftermiddag har jeg kørt roer hjem, iaftenhar her været unge frammede, vi havde det rigtig morsomt.

Tirsdag 28. marts
I dag har jeg været oppe i heden, at slå lyng, da jeg gik hjem i middag havde jeg nær trådt på to hugorme, jeg havde ingenting at slå dem ihjel med.
I eftermiddag da jeg gik derop, havde jeg en fork med, fordi jeg skulle have samlet lyngen, jeg gik den vej som jeg havde set hugormene, men de var forsvundet, men jeg fandt en lidt længere oppe i en hulvej, den fik jeg snart taget af dage med forken.
Kl 5 kom Søren kørende derop med hest og vogn, fordi vi skulle have et læs med hjem.I aften har Jens Nielsens været her ovre, han fortalte Historier om hugorme fordi, det faldt i snak , at jeg havde fanget en.

Onsdag 29. marts.
I formiddag sorterede jeg et læs kartofler og bar nogle ind i en tom svinesti, som vi skal have som vi skal have til saltekartofler, i eftermiddag har jeg kørt de sidste roerhjem, vi havde henne i kulenbagefter, i aften er det meget fint vejr, jeg har været oppe ved Smeden, min cykle er deroppefor, at blive gjort i stand, men denvar ikke færdig.
Anton Jensens karl var med deroppe, vi var inde ved træhandleren og spise konditorkager, vi har en ko der vil kælve i aften, så det bliver nok sent inden jeg kommer i seng.

Torsdag 30. marts
I formiddag ryddede jeg grøft , i eftermiddag har jeg gravet huller til hegnspæle, jeg var i aften oppehos smeden efter min cykle, som var blevet færdig, jeg har fået nye dæksat påog en ny forgaffel, jeg er søvnig i aften fordi der var 3 køer, der kælvede sidste nat så jeg fik ikke meget søvn.

Fredag 31. marts.
I formiddag var jeg i Videbæk hos Doktoren, for at han skulle se på min hånd, som endnu ikke er bleven rask, jeg fik så noget som jeg skulle pensle hånden med hver dag, i eftermiddag har jeg kørt 11 læs ajle ud på græsmarken, jeg plejer at hjælpe med at malke om aftenen, men har ikke gjort det i aften, fordi jeg har bind om hånden, jeg har gået med vanter på i eftermiddag , fordi det ikke skal blive snavset.

Lørdag 1. april.
Det har frosset meget hårdt de sidste nætter, i dag har det sneetlidt, i formiddag slog jeg lyng, jeg havde salonriflen medderoppe, da jeg gik hjemi middag skød jeg3 hugormeder lå i en dynge, i eftermiddagvar jeg oppe ar samlelyngen. Søren kom så kørendederop kl. 5fordi vi skulle have et læs hjem.
I aften er Søren og Johanne nede hos Anton Nielsens

Søndag 2. april
I formiddag var Anton Jensens karl heromme, vi morede os med at skyde til måls med min salonriffel, jeg solgte den til ham for 16 kr. i eftermiddag var jeg omme hos ham for, at få pengene for den, men jeg fik kun 5 kr. resten skal jeg have på tirsdag, i aften har vi spillet kort Ingvard nielsen var herovre.
I formiddag var Anton Jensens karl heromme, vi morede os med at skyde til måls med min salonriffel, jeg solgte den til ham for 16 kr. i eftermiddag var jeg omme hos ham for, at få pengene for den, men jeg fik kun 5 kr. resten skal jeg have på tirsdag, i aften har vi spillet kort Ingvard nielsen var herovre

Mandag 3 april.
I dag har jeg kørt 3 læs roer hjem fra heden, det var de sidste vi havde deroppe, jeg har været et ærinde oppe i Møllebyen, lidt før aften kom Anders Vestergaard fra Stauning kørende hertil fordi han ville prøve om han ikke kunne købe en hest her i nærheden, jeg fik 50 øre i drikkepenge

Tirsdag 4. april
Det har frosset meget hårdt, hver nat i den sidste tid og sneet lidt om dagen, så vi har ikke rigtig begyndt på forårsarbejdet, jeg har idag været ved at sortere nogle kartofler, og kørt 6 læs ajle ud i formiddag var Søren og Johanne kørende til Spjald, jeg fik dem til at tage mit pæne tøj med derhen fordi det skulle renses og presses, i aften har jeg været omme ved anton Jensens karl, jeg ville have haft pengene for salonriflen, som jeg har solgt til ham, men han har desværre ingen.

Fredag 14. juli.
Vi lugede i formiddag, og i eftermiddag har jeg været i mosen og røgle tørv, jeg brugte en kartoffelgreb, at kaste dem sammen med, så det tog ikke lang tid.

Onsdag 19. april
I formiddag såede Søren nogle ærter som jeg pløjede ned, og i eftermiddag har jeg harvet, Søren har været i Ringkøbing i eftermiddag efter et klaver, som han har købt, jeg hjalp ved at bære den ind i aften, Ingvard Nielsen og Laurids Hust var omme at se den iaften, jeg fik kort fra Karl i dag.

Torsdag 20. april
I dag har vi kørt gødning ud, jeg har læsset det, og Søren har har kørt det ud, vi har kørt 32 læs. Lidt før middag var jeg oppe hos Laurids Lund med en so til orne, da vi havde spist var jeg et ærinde oppe i brugsforeningen, jeg fik ingen middagssøvn i dag, jeg skal hen og vande hestene nu, og så er jeg færdig til at gå i seng, jeg er også meget træt.

Fredag 21. april
Jeg er meget træt i aften, vi var tidligt oppe i morges og i aften er det sent, jeg har været ovre ved Ingvard Nielsen og fået mit hår klippet, Anna og Dinna var med.
I formiddag harvede jeg, og i eftermiddag, har vi sat kartofler, Dinna og Anna og jeg, satte dem og Søren pløjede dem ned, vi holdt ikke op før kl. 8 fordi vi ville være færdige med at sætte kartofler.

Lørdag 22. april
I dag har jeg slået lyng, og hentet et læs hjem. I aften er jorden helt hvid, det begyndte at sne kl. 5 og har sneet siden.
Her har været mange fremmede i aften. Niels Nielsen spillede på det nye klaver, og Ingvard på min violin, klokken er nu 1, og jeg er søvnig.

Søndag 23 april.
Jeg har passet kreaturerne i dag. I formiddag var det meget godt, men i eftermiddag har det været koldt, det har sneet lidt, Søren og Johanne har i dag været i Grønbjerg til konfirmation hos Kr. Petersens.
Jeg vaskede mit søndagstøj i formiddag, og hængte det til tørre, det var tørt da jeg kom op af min middagssøvn kl 4. jeg fik så varmet et strygejern og pressede det, så nu er det rigtig pænt.

Mandag 24. april
I dag har det været regnvejr, det begyndte kl. 9 i formiddag, det har ikke været tørvejr siden. Vi har kørt gødning ud i dag, jeg har fyldt det, og Søren har kørt det ud, det var ikke rart, at arbejde ved, da jeg stod og var gennemvåd.
Lidt før aften hentede jeg 2 læs runkelroer hjem. Søren og Johanne er omme ved Anton Jensens til fødselsdagsgilde.

Tirsdag 25. april.
I formiddag var det snevejr, jeg var ovre hos Johannes Dalgaard med en ko til tyr, da jeg kom hjem igen lignede jeg mest af alt en snemand, jeg huggede kvas i stykker resten af formiddagen, i eftermiddag, har jeg pløjet og harvet.
I aften har jeg vasket min vindjakke, der var blevet meget snavset, Anna og Dinna er ovre i Sigården i aften.

Onsdag 26. april
I dag har det været meget dårligt vejr, det har regnet og blæst, i formiddag var jeg kørende op i Heden med 2 tønder Norgessalpeter, da jeg kom hjem igen, kørte jeg om til Anton Jensens efter fjederharven, som vi har fælles med dem, og harvede så med den i formiddag, idag fik jeg ingen middagssøvn, fordi jeg var et ærinde oppe i Møllebyen, i eftermiddag har jeg også harvet, Søren og Johanne er i Lem, og bliver der til i morgen.

Torsdag 27. april
Det har regnet lidt i dag igen, særlig i eftermiddag, i formiddag såede Søren Havre som jeg så harvede ned, i eftermiddag har jeg harvet og kørt 2 læs runkelroer hjem, sidste kvart kørte vi gødning.
I aften har Anna, Dinne og jeg været omme ved Anton Jensens og drikke kaffe, karlen og jeg spillede kort om en urkæde som jeg havde med derom, han satte 50 øre imod den, første gang vandt jeg den, anden gang satte han 25 øre imod den, da vandt jeg også, 3 gamg vandt han den, men da stod den ham i en krone, som den var dyr nok i

Tirsdag 28. april
I dag har vi kørt gødning ud, vejret har ikke været godt, det har været meget koldt, og det har regnet lidt, i aften da jeg stod og skulle til at gå i seng kom Laurids Hust og Anton herom, vi kom så til at spille kort om Anton Husts pibe, Søren Laurtis og jeg, satte hver en krone imod den, Søren vandt den, bagefter spillede vi firkort på 25 ører, og blev ved dermed til kl. 2, vi sad i mit kammer fordi der var lige ferniseret i stuen, Søren og Anton sad i sengen og Laurits på min kuffert og jeg sad på en stol.
Da vi holdt op med at spille var der en ko som ville kælve, den kælvede kl. 3, så gik Søren i seng, jeg blev oppe og gjorde morgengerning, som jeg blev færdig med kl. 4, jeg kaldte så på Anna , og gik så i seng og sov til kl 7.

Lørdag 29 April
I første kvart i morges pløjede jeg, resten af dagen har jeg været oppe at slå lyng, i aften er Anna og Dinne til bal i Hanning, jeg havde ikke lyst til, at komme med, derfor blev jeg hjemme jeg fik ingen søvn sidste nat.

Søndag 30. april
I dag har det været meget fint vejr, børnene fra Siggården har været her, jeg lavede en slynge til dem ude i laden, som de morede sig med.
I aften har Anne, Dinne og jeg, været ovre hos Jens Nielsens, vi spiste til aften derovre og fik Chokolade, vi havde det meget fornøjeligt, Niels spillede på klaver og Niels på Violin og bagefter spillede Knud på Orgel og sang til.

Mandag 1. maj
Det har været en øsende regnvejr hele dagen, i formiddag pløjede jeg et par timer, jeg blev plaskvåd.
I eftermiddag, har jeg hugget kvas i stykker, og hentet et par læs roer hjem. Søren og Johanne har været til begravelse i eftermiddag.
Annas søster Dinne flyttede i dag til Løvstrupgård, hvor hun har fået plads som kokkepige, lidt før aften var Ingvard Nielsen her ovre, jeg var inde og drikke kaffe sammen med ham, i aften er både ham og Knud herovre.

Tirsdag 2 maj
I formiddag regnede det, jeg samlede sten af rugen, og var et ærinde oppe i Brugsforeningen, i eftermiddag har det været godt vejr, jeg har været ude at harve, lille Niels har været meget syg i dag, lidt før aften var doktoren her, Søren er i byen i aften, for at få lovning på noget halm, da vi ikke har ret meget tilbage.

Onsdag 3. maj.
I dag har det været meget godt, jeg har harvet og slæbt det stykke jord vi skal have roer i. Søren var ved, at så runkelroer i sidste kvart, før aften var jeg ovre ved Jens Nielsens efter tromlen, som jeg skal til at bruge imorgen, hvis det bliver godt vejr.
Jeg har ikke været rigtig godt tilpas i dag, det har været som jeg skulle kaste op hele tiden.

Torsdag 4. maj.
I morges regnede det lidt, omkring kl. 9 gav det godt vejr, jeg kørte de sidste runkelroer hjem i formiddag, i eftermiddag, var Søren henne og hente et læs halm , imens huggedejeg kvas, da han kom hjem, kom jeg til at tromle.
I aften er Søren og Johanne ovre hos Jens Nielsens

Fredag 5. maj.
I dag har Søren været til marked med en kvie, som han fik solgt for 220 kr. i formiddag var jeg ved at tromle, og jeg var et ærinde oppe i Møllebyen, i eftermiddag har jeg slået lyng.

Lørdag 6. maj.
I formiddag var jeg oppe at slå lyng, ved middagstid kom Søren kørende op efter et læs, i eftermiddag har vi været i mosen at skærre tørv.
I aften har her været unge fremmede, vi har haft det meget gemytligt, med sang og musik, kl- er nu 1 og jeg er meget søvnig.

Søndag 7. maj
I dag har det været fint vejr, Søren og Johanne var til kirke i formiddag, i aften er Anna på Løvstrupgård, at besøge hendes søster.
Jeg har lavet en drage til Mia i dag den var meget god . I aften var jeg omme ved Anton Jensens karl jeg kunne ikke rigtig få tiden til at gå her hjemmeog jeg syntes det var for tidligt at gå i seng fordi det var så godt vejr.

Mandag 8 maj
I daf har det været meget fint vejr, vi har kørt gødning ud, i sidste kvart arbejdede jeg lidt ude i haven og var nede at pløje ca. 1 time , i aften hjalp jeg ved at malke fordi Søren ikke var hjemme.

Tirsdag 9. maj
I dag blæser det meget, jeg pløjede i første kvart det gødning ned, som vi kørte ud i går, og arbejdede lidt ude i haven.
I eftermiddag har vi kørt gødning ud . Kl. 3 var vi omme ved Jens Graversens med Lise og Molly, som blev holdt til hingst.
Jeg er meget træt i aften, og kan ikke rigtig skrive , for pennen er meget dårlig.

Onsdag 10. Maj
Det blæser meget i dag igen, vi har kørt det sidste gødning ud i dag, som jeg har pløjet ned, det blev jeg færdig med kl. 3, så hjalp jeg Anna i haven en times tid, i sidste hvart har jeg været ved, at gøre vejen istand, i eftermiddag var Søren oppe på Hedevang efter et læs hedetørv, han kom først hjem kl 8½ i aften, derfor har jeg hjulpet ved at malke i aften.

Torsdag 11. maj.
Det har blæst meget hele dagen og i formiddag regnede det noget, jeg har harvet hele dagen i formiddag her hjemme og i eftermiddag oppe i heden, jeg har gået med vanter på i dag, fordi det var så koldt.
Kl. er nu 9, jeg har lige været inde efter aviserne som jeg vil ligge og læse inde i sengen.

Fredag 12. maj.
I dag har vejret ikke været så slemt som det har de sidste dage, det har været noget koldt i formiddag var jeg ude at lappe Annas cykel, så lå jeg og læste i sengen, og tog så en middagssøvn på et par timer, da jeg havde drukket eftermiddagskaffe kom Ingvard og Niels herover efter mig, vi skulle følges ad til Hedevang, der var flere unge deroppe Knud Nielsen var der også, han var kørende derop på motorcykel, jeg var ved at lære at køre på den, det gik også helt godt.
Vi cyklede fra Hedevang kl 10. og traf Anna, som vi fulgtes med hjemhun har været i Lem i eftermiddag, kl. er nu over 11, men nu er jeg også færdig til at gå i seng. Lørdag 13. maj
I formiddag, var Søren og mig oppe i heden, Søren harvede og jeg slog lyng, som vi tog med hjem i middags, i eftermiddag, har jeg været til hingst med Lise og Molly, og jeg harvede et par timer.
I aften, har vi været mange unge fremmede i anledning af, at det er min fødselsdag i morgen, vi holdt gildet i dag fordi der er fest i Hanning i morgen, jeg har købt 2 flasker portvinsom vi har drukket i aften, jeg har fået lovlig meget af det, jeg er ikke helt ædru, de fremmede er ikke gået endnu, klokken er snart 1 vi har en kvie som vil kælve i nat, så det bliver nok sent inden jeg kommer i seng.

Søndag 14. maj. (min fødselsdag)
Sidste nat, kom jeg ikke i seng før kl. 4 om morgenen, jeg var da færdig med morgengerningen og sov så til kl. 11½.
I eftermiddag har jeg været i Siggården sammen med Jens Nielsens sønner og Anna samt Stinne fra Lem. Vi fik kaffe og aftensmad i Siggården og havde det meget gemytligt, klokken 8 cyklede vi alle til Røgind Kro, hvor vi fik både kaffe, øl og vin. så vi var alle i godt humør, vi sad inde i en privat stue, hvor der var pæne plysmøbler, vi havde det rigtig hyggeligt Knud Nielsen spillede lidt på violin.
Vi cyklede derfra kl. 11 og var hjemme kl. 12, jeg har brugt Sørens Cykel i eftermiddag, fordi stellet er sprunget i min egen.
Jeg er færdig til at gå i seng, klokken er nu halv et, og jeg er både søvnig og træt.

Mandag 15. maj.
I morges kom vi ikke op før kl. 6½, vi plejer ellers at komme op kl. 5, men det var jo også sent i aftes før vi kom i seng.
Jeg var ved at jævne muldvarpeskud i formiddag, i eftermiddag har jeg været oppe at slå lyng, kl. 7 kom Søren kørende efter et læs.
I aften er Anna henne på Løvstrupgård, at besøge hendes søster, og Johanne er oppe på Fåborggård, det har været dårligt vejr i dag, det har regnet og blæst.

Tirsdag 16. maj.
I dag har jeg harvet og tromlet, Johanne har været i Ringkøbing i dag og fået hendes tænder trukket ud, kl. 4 kørte Søren til Spjald efter hende, imens var jeg omme ved Jens Graversen med Molly til hingst.
I aften da jeg var færdig til at gå i seng, kom Anton Jensens karl her om, vi kom så til at spille firkort på 5 ører, jeg tjente 90 ører. kl er nu 11.

Onsdag 17. maj.
I dag har det været rigtig sommervejr, jeg skar lyngtørv i formiddag, i eftermiddag jævnede jeg nogle kartoffelkuler oppe i heden og samlede sten af rugen, det er meget strengt arbejde at skære lyngtørv, jeg får så ondt i armene og ryggen af det, jeg spurgte Søren i dag om vi ikke kunne pløje op, men det mente han ikke kunne lade sig gøre.

Torsdag 18. maj.
I formiddag var Søren og jeg nede i mosen og skrue nogle tørv, i eftermiddag, har jeg været oppe i heden at skære nogle lyngtørv, Kolds karl skar tørv tæt derved, hvor jeg var, kl. 4 kom han hen til mig, vi sad så, og spiste vores mad sammen, vi blev enige om, at vi ville hjælpe hverandre, jeg hjalp ham til kl. 5 til aften, i den tid gravede vi over 4 læs tørv, så skal han hjælpe mig ved at skære lige så mang i morgen formiddag.
I dag har kreaturerne været ude for første gang i år, Hestene har også været ude i dag. I aften er Annas søster Dinne her, Anna har tandpine i aften, hun kom her til døren og spurgte om jeg ikke havde skråtobak, men det har jeg ikke, jeg har ikke brugt det de sidste 3 uger, det er meningen, at jeg ikke vil skrå mere.

Fredag 19 Maj
I dag har jeg været i heden og skære Lyngtørv, Kolds karl hjalp mig ved, at grave 4 læs, når vi skal spise vores mad, går vi sammen og sidder så, og snakker, vi har det gemytligt deroppe.
Kl. 4½, spiste vi vores mad, da vi var færdig med det, begyndte det at regne, vi havde så ingen lyst til, at skære tørv mere, og gik derfo hjem.
I eftermiddag har Jens Nielsen og hans kone været herovre Ingvard kom kørende over efter dem kl. 7 i aften har jeg hjulpet Anna ved at malke fordi, Søren ikke er hjemme.

Lørdag 20. maj.
Jeg har været oppe i heden og skære lyngtørv i dag igen, i aften var Anna og jeg ovre ved Jens Nielsens og drikke kaffe, Niels spillede lidt på klaver for os. kl. er nu 11½.

Søndag 21. maj.
I dag har det været meget fint vejr, i formiddag var jeg til riffelskydning, jeg skød 5 skud med foreningens riffel og 2 skud med smed Sigårds fars riffel, foreningens riffel syntes jeg ikke skød godt, jeg skød kun 2 femmere og tre forbiere, men med Sigårds riffel skød jeg en syver og en nier.
I eftermiddag her jeg ingen steder været, jeg har presset mit tøj.

Mandag 22. maj.
I dag har det været meget varmt, jeg harvede kartoffelageren i formiddag og hjalp Søren med at sætte noget pigtråd om en fenne.
I eftermiddag, har jeg været i heden og slå lyng, det var slemt varmt, i aften er det dejligt vejr, det er blikstille, jeg har rigtig gået ude og nydt det.

Tirsdag 23. maj
Det har været meget varmt i dag igen, kl.6 i aften begyndte det at tordne , men det blev dog ikke så slemt, der kom en god regnskylle, kl. 8 var det meget fint vejr igen, jeg harvede i formiddag og hjalp at vaske fårene.
I eftermiddag har jeg fejet ude i gården, og tromlet et par timer.

Onsdag 24. maj.
I dag har Søren og Anna og jeg været i mosen og skære tørv, vi har gravet 10000 i dag, jeg er også meget træt i aften, Laurits Hust og Anton har siddet, heromme og passieret med os i aften.

Torsdag 25. maj. (Kr. Himmelfartsdag)
I dag har jeg været i Ringkøbing til Grundlovsfest, Ingvard og Niels Nielsen var også derude, samt Anna og Margrethe Mortensen, vi fulgtes ad derud, vi spiste aftensmad i Ringkøbing, og fik en del Bajere, så vi havde det meget gemytligt, om aftenen var vi til bal i Anlægget Ingvard og Anna og Margrethe og jeg cyklede fra Ringkøbing kl. 11 og var hjemme kl. 12½, turen kostede mig ca. 20 kr.

Fredag 26. maj.
I dag har Søren, Anna og jeg været i mosen og grave tørv, og jeg er så træt og søvnig, at jeg knap kan se og skrive, kl. er nu 9½, og jer er færdig til, at gå i seng.

Lørdag 27. maj
I formiddag rensede vi roerne og i eftermiddag har vi været i mosen og grave tørv, det har blæst meget i dag og er, meget koldt.

Søndag 28. maj.
Jeg har været hjemme hele dagen, jeg var ved at gøre min Cykel i stand i formiddag, i eftermiddag har Søren og Johanne været ovre ved Jens Nielsens, jeg har så passet kreaturerne, det er meget koldt i dag.

Mandag 29. maj.
I formiddag rensede vi roerne og var oppe ved møllen med 3 kalve som Søren har solgt, i eftermiddag har vi arbejdet i tørvemosen, kl. 6 kom Ingvard Nielsen og skulle op til Møllebyen, vi var meget tørstige, og trak derfor stak om 4 bajere, som jeg tabte, lige da det var fyraften kom han med dem, vi satte os så til at drikke dem dernede.
I aften har jeg været i Brejning Kro efter medicin, som er kommet med rutebilen dertil fra Videbæk, vi har en ko, som er syg, Anton Jensens karl var med, vi købte et par bajere deroppe og cyklede så hjem, Margrethe Mortensen er her i aften.

Tirsdag 30. maj.
Vejret har været meget godt i dag, vi har arbejdet i tørvemosen hele dagen

Onsdag 31. maj.
Det har blæst meget i dag, Søren og jeg arbejdede i tørvemosen i formiddag, Anna kunne ikke komme med, fordi Johanne er i Skjern.
I eftermiddag har jeg været i heden og sætte nogle lyngtørv i stak, det var så koldt, at det kneb at jeg kunne holde varmen, vi har en so som vist vil lægge grise i nat, så skal jeg nok våge noget af natten, jeg vil derfor i seng nu kl. er nu 9.

Torsdag. 1 juni.
Jeg har ingen pen, og bruger derfor blyant, jeg havde nogle penne, men de er vistnok faldet på gulvet og Anna har så fejet dem ud, i formiddag arbejdede Søren og mig i tørvemosen, vi har nu ialt gravet omkring 50.000, nu skal vi heller ikke have gravet flere, i eftermiddag var jeg oppe i heden et par timer, og sætte de sidste lyngtørv i stak, Anna og Dinne er i aften til rejsegilde hos Frederik Jespersens, de ville have haft mig derop, men jeg ville hellere i seng.

Fredag 2. juni
I dag har jeg været ved at brække brolægningen op rundt om stuehuset, fordi, der var så meget senegræs mellem stenene, jeg pillede så græsset fra, og lagde så stenene ned igen.
Jeg har hjulpet ved at malke i aften, fordi Søren og Johanne skulle over til Jens Nielsens.

Lørdag 3. juni
I dag har jeg været ved, at gøre rent herude rundt om gården, og rydde op, så det kan være pænt til Pinse, i aften har jeg været i Spjald efter noget kravetøj, da jeg cyklede hjem, gik vinden af baghjulet, men jeg cyklede dog alligevel det meste af vejen.
Søren har ikke været hjemme hele dagen.

Søndag 4. juni (Pinsedag)
I dag har jeg passet kreaturerne fordi her har været fremmede, Jens Nielsens og Fårborggård var kørende hertil, jeg havde så deres heste, at passe i eftermiddag.
Søren hjalp ved, at trække køerne, fordi vi har dem til at gå løs i en fenne, Søren og mig malkede også i aften.

Mandag 5. juni (Grundlovsdag)
I formiddag rydede jeg lidt op i mit kammer, og var oppe til skydning.
Da jeg kom hjem, var Ingvard Nielsen og Niels Fjelstervang her for at tales ved om Grundlovsfesten, jeg fulgtes med dem hjem efter noget cykelklisteri, fordi min cykel er punkteret.
Ingvard, Anna og Niels Fjelstervang er i Herning til Grundlovsfest, de ville have haft mig med, men da der var møde i Hans Søndergaards have ville jeg hellere derom, der var 2 som holdt taler deromme, der var et lille ophold mellem talerne, vi drak så kaffe og sodavand, vi var en del unge som legede.
Klokken 7 havde mødet ende, da var der også meget koldt, jeg frøs så jeg rystede, da jeg kom hjem fik jeg min aftensmad.

Tirsdag 6. juni
I dag har vi begyndt at luge roer, vi lugede kun i formiddag, i eftermiddag har vi kørt gødning ud til et stykke vi skal have turnips i.
Det er meget koldt ude i aften, jeg skal ud og have hestene ind nu, og så er jeg færdig til at gå i seng, klokken er nu 9.

Onsdag 7. juni.
I formiddag kørte vi gødning ud, da jeg kom op af min middagssøvn var jeg til tyr med en ko omme ved Hans Søndergaards, da jeg kom hjem igen gik jeg op og spredte gødning, da jeg var hjemme og drikke kaffe, gik jeg ud og så til en so, som ville lægge grise, den havde da begyndt, jeg har så haft fast ansættelse hos den siden. Søren og Johanne har været i Skjern hele eftermiddagen, Søren kom hjem kl. 9, Johanne er endnu ikke kommet, Soen har fået 10 levende grise, kl. er nu snart 11, jeg ved ikke hvorlænge jeg skal sidde ved soen, Søren vil vist våge noget af natten.

Torsdag 8. juni
Sidste nat sad jeg ved soen til kl. 3, jeg kaldte da på Søren, og gik så i seng og sov til kl. 6. Søren var da færdig med morgengerningen, det har været meget fint vejr i dag, Anna og mig, har luget roer hele dagen.

Fredag 9. juni.
I dag har det været meget varmt Anna og mig, har luget i roerne indtil kl. 4 i eftermiddag, hun kunne ikke komme ud i sidste kvart, fordi Søren og Johanne skulle i Siggården.
Jeg var nede i mosen og røgle nogle tørv, da jeg gik hjem tog jeg køerne med og hjalp så Anna med at malke.
Det er meget fint vejr i aften, der rør sig ikke en vind, Niels og Ingvard og Niels Fjelstervang, kom herover i aften, lige da jeg var færdig til at gå i seng, Niels Nielsen spillede lidt på klaver, og Niels Fjelstervang på harmonika, hvorefter vi fik nogle rabarbergrød, de gik så straks efter.

Lørdag 10. juni (Nora og Karls fødselsdag).
Vi har luget runkelroer hele dagen, vejret har været meget godt, vi kravlede til det, fordi der var så meget ukrudt i dem.
I aften var jeg oppe i Møllebyen, jeg traf Anton Jensens karl deroppe, han kom herom i aften, vi har ligget en times tid i græsset og nydt det gode vejr, det har begyndt at regne lidt nu, hvad der også trænger meget hårdt til, da jorden er meget tør.

Søndag 11. juni.
Det har regnet omtrent hele dagen, der trænges også hårdt til det, da alting var meget tørt.
Her har været fremmede i dag, Niels Pedersens fra Lem samt nogle flere der fra.
Jeg spillede kort med dem en times tidi eftermiddag, jeg malkede ene i middag, og har passet kreaturerne i eftermiddag, de fremmede tog hjem kl. 6 de var kørende, jeg fik 2 kr. i drikkepenge.

Mandag 12. juni.
Vi har haft en god varme i dag ovenpå regnen vi fik i går, man kan rigtig se, hvordan alting gror, vi har luget roer i dag, det var ikke så rart som det plejer, for jorden var meget fugtig det ville sætte sig i hakken.
I aften, da jeg trak hestene hjem, løb der en fra mig, jeg løb efter den en halv time før jeg fangede den.

Tirsdag 13. juni.
Vejret har været meget godt i dag igen, det har set lidt ud til regnvejr i eftermiddag, det komme måske i aften, vi har luget roer hele dagen, vi blev ved lidt længere i afen fordi vi sov for længe til middag, Johanne og Søren og mig har sat grønkålsplanter i aften.

Onsdag 14. juni.
Det regnede lidt i formiddag, med dog ikke så meget at det hindrede os i , at luge roer første gang, i eftermiddag, har vi luget gullerødder, jeg hjalp ved at malke i aften, Johanne og Søren er ovre ved Jens NIelsens.

Torsdag 15. juni.
I dag blev vi færdige med at luge gullerødderne, og er gået igang med at luge kartofler, det har været noget koldt idag.
Anna faldt om og besvimede her hjemme i bryggerset i eftermiddag, men hun blev dog snart rask igen, en timestid efter var hun henne og kuge.
I aften har jeg været omme hos Anton Jensen karl, vi spillede firkort på 2. ører en timestid.

Fredag 16. juni
I formiddag, blev vi færdige med, at luge kartofler, i eftermiddag har jeg pløjet oppe i heden, vejret har været godt i dag.

Lørdag 17. juni
Jeg havde gjort akord med Søren om, at vende tørvene i mosen, jeg måtte have en dag til det, men jeg blev færdig med det til kl 2½ i eftermiddag, jeg cyklede så til Skjern, hvor jeg havde forskellige ærinder, jeg fik løvsavværktøj og violinstrenge og benklæder, og meget mere, det regnede lidt da jeg cyklede, men det blev dog ikke til noget, jeg kom hjem kl. 8, Anna er til bat i Hanning i aften.

Søndag 18. juni.
I dag har det været meget koldt, det har regnet og blæst, i dag har jeg prøvet mit nye værktøj, som jeg fik igår, jeg har skåret en pæn lille kasse ud, i eftermiddag har jeg passet kreaturerne, Søren og Johanne er i Siggården.
I aften har Annas søster Dinne og Nelly været her og Stinne fra Lem har været her siden i aftes. Jeg er ikke rigtig rask i aften , jeg har lidt ondt i maven, jeg vil derfor også krybe i seng nu.

Mandag 19. juni.
I dag har vi renset alle roer,og lidt før aften fejede jeg ude i gården, det blæser meget og er meget koldt i dag , jeg har været dårlig tilpas hele dagen, og er det også i aften.

Tirsdag 20. juni.
I dag har vi arbejdet oppe i heden, Søren har pløjet og harvet, og jeg har slået lyng, som vi bruger til at strø med, vejret har været meget godt i dag.
I aften har Anton Jensens karl været her, vi lå ude i græsset og talte sammen en times tid.

Onsdag 21. juni.
I dag, har jeg været oppe og jævne nogle brinker oppe ved teglovnen, et sted hvor der engang er blevet brændt sten, Søren har været oppe at pløje i Heden, i sidste kvart har jeg kalket ude i kostalden.
I aften var jeg oppe ved skomageren med mine støvler der skal tånippes.

Torsdag 22. juni.
I formiddag kalkede jeg i kostalden, i eftermiddag har vi arbejdet i heden, Søren harvede og jeg samlede sten, i aften hat jeg været ved at snitte en spejlramme ud, den blev meget pæn.I dag har det regnet noget, Anna og jeg har været ene hjemme hele dagen, Søren og Johanne og Mia er bilende til Vildbjerg.
Jeg har ikke bestilt meget andet end, at passe kreaturerne i dag.
Der er nogle fremmede piger her og besøge Anna i aften, lige da vi skulle til, at drikke kaffe kom Søren hjem

Fredag 23. Juni

I dag har det regnet noget, Anna og jeg har været ene hjemme hele dagen, Søren og Johanne og Mia er bilende til Vildbjerg.

Jeg har ikke bestilt meget andet end at passe krweaturerne i dag.

Der er nogle fremmede piger her og besøge Anna i aften, lige da vi skulle drikke kaffen kom Søren hjem.

Lørdag 24. juni.
I formiddag var Johanne i Videbæk, Søren arbejdede oppe i heden, jeg passede så kreaturerne og jævnede nogle brinker oppe ved teglovnen, i eftermiddag har vi begge været i heden, Søren harvede og jeg samlede sten.
I aften var jeg omme ved Hans Søndergaards med en ko til tyr, da jeg kom hjem igen vaskede jeg mine ben og pudsede mine støvler, jeg glæder mig meget til i morgen, da skal jeg til sportsfest i Ringkøbing fra morgenen af.

Søndag 25. juni
I dag har jeg været til sportsfest i Ringkøbing, det var meningen jeg ville herfra kl. 7, men jeg kom ikke herfra før kl. 9, fordi det regnede, jeg fulgtes med Ejner Sigurd og Alfred. Da vi kom til Brejning kro, begyndte det at regne meget igen. Ingvard og Niels Nielsen og Niels Fjelstervang var der, vi var så 6 som lejede en bil til at køre os derud, vi kom derud kl 11½, jeg har moret mig vældig godt derude, jeg cyklede hjem på Annas cykel, fordi hun gerne ville med bilen hjem, jeg fulgtes med Ejner hjem, klokken er nu snart 2, og jeg er både søvnig og træt.

Mandag 26. juni
Det har regnet det meste af dagen, vihar ikke kunnet arbejde ude, jeg har kalket i bryggerset og stalden.

Tirsdag 27. juni.
I dag har vi arbejdet oppe i heden, i formiddag harvede Søren og jeg samlede

Skriv til Lokalarkivet

4kloever_arkiv@hotmail.dk

 

 

Sidst opdateret: 22-03-2015
Kalender
18-06-2024 19:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

23-06-2024 18:00
Sankt Hansaften på Møllegården
-----------------------------------

30-06-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

25-08-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-09-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

29-10-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect