- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Kirkekoncert i Bølling Kirke!
Søndag den 23. april havde Bølling menighedsråd inviteret til koncert med Stella Ørn og Jan Winkler.
Stella Ørn eller Mulbjerg som hun blev døbt i Bølling Kirke, har haft sin barndom og ungdom i Bølling sogn, så en del af sognets folk var dukket op til koncerten for at gense og ikke mindst høre Stella udfolde sin kunnen på blokfløjten.
Faktisk blev det en ganske velbesøgt koncert, og de fremmødte fik da også en oplevelse af eminent fint fløjtespil. Måske kan der blive en ny ”Michala Petri” af Stella — hvem ved?

Programmet indeholdt både ældre barokmusik og moderne musik. Stella fortalte lidt om det stykke musik komponisten, Kuno Kjærbye Kristensen havde skrevet til hende, og som hun skal opføre til sin 5.-årsprøve på konservatoriet. Stykket består af fem satser, som er skrevet over forskellige billeder. Stykket var yderst krævende og indeholdt ”effekter” på fløjten, som man ikke forestillede sig var mulige at frembringe. En fremførelse i særklasse var der tale om, og mon ikke Stella nok skal få sig en flot karakter til eksamen?
Stella blev akkompagneret af Jan Winkler, der uddannet på cembalo fra musikkonservatoriet. Med sikker elegance håndterede Jan cembaloet og samspillet virkede overbevisende og gennemprøvet til detaljen. Jan Winkler havde også en afdeling, hvor han spillede et stykke af Byrd og et stykke af Frescobaldi. Han fortalte at begge komponister havde virket i Danmark og øvet indflydelse på dansk musik. Der var tale om stykker, der virkelig viste, hvor smukt og fantastisk et instrument cembaloet er. Stykkerne var ganske krævende, så der var brug for en ekstra hånd til at vende nodeblade. Børge Østergaard klarede den opgave, så vi fik alle de mange noder og toner med.

Koncerten sluttede med en aftensang akkompagneret af Stella, og de ca. 40 koncertdeltagere kunne gå berigede hjem efter en smuk aften i Bølling Kirke - dertil gik en og anden nok også hjem med en glæde og stolthed over at det er lykkedes et sognebarn at drive det så vidt på blokfløjten.
JH
Jan Winkler og Stella Ørn
Sidst opdateret: 19-11-2008
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect