- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Lørdag den 3. september var Rækker Mølle iklædt Dannebrog. Årsagen til denne markering var Rækker Mølle Skolens 50 års jubilæum. Skolen stod færdigbygget i 1971, og den kvikke læser ser straks, at det er 51 år siden. Og ganske rigtigt - jubilæet skulle være afholdt sidste år; men coronaen satte en stopper for det. Men bedre sent end aldrig! Et jubilæumsudvalg tog sig af programmet, der tog sin begyndelse på det grønne område ud til Åglimt.
Kl. 13 bød skoleleder Harly Haugaard velkommen til den store skare af fremmødte. Der var naturligvis mange tidligere elever; men blandt de mange fremmødte så man også en del tidligere lærere og skoleledere. Efter en fællessang optrådte elever med musikalske indslag bl.a. med sangene: ”Skal vi ikke være venner?” og ”Sommer i Danmark” - og vejret artede sig som var det en sommerdag.

Kl 14 var der rundvisning for tidligere elever på skolen og det blev en oplevelse, der fremkaldte mange gode minder hos deltagerne. Det lokalhistoriske Arkiv holder til på skolen og i dagens anledning viste de en udstilling af gamle skolebøger og historiske billeder fra de gamle sogneskoler.  

For skolens nuværende elever var der arrangeret forskellige konkurrencer og lege bl.a. var der en flødebollemaskine, en sandkasse hvor der blev gravet efter guld og et sted, hvor man kunne få målt den hastighed hvormed man kastede en håndbold. På skolens parkeringsplads var der en udstilling af gamle og nye landbrugsmaskiner.

Kl. 15 var der atter samling på plænen foran skolen. Tryllestaven, der er skolens støtteforening, sørgede for kaffe og kage. De afholdt også et lotteri til fordel for skolen. Festudvalget havde bedt tidligere viceskoleleder Ulla Skyttegaard om at holde en jubilæumstale. Ulla Skyttegaard var med fra skolens begyndelse og tog tilhørerne med på en tur ned ad ”memory lane”. Ulla kunne fortælle, at det ikke var uden sværdslag at de fire gamle sogneskoler skulle lukke og lægges sammen til én ny skole. Lærergrupperne på de fire skoler, der arbejdede efter konceptet: ”Vi plejer”, skulle til at finde ind under et fælles ”vi plejer”; men det lykkedes ad åre at få opbygget nye traditioner. Da man åbnede skolen i 1971 var den ikke helt færdig til at modtage de mange elever, så de store elever måtte undervises på Sædding gamle skole. Men skolen blev dog færdig med helt nye klasselokaler, hvor katedret og læreren var kommet ned på jorden. Man skulle heller ikke gå i gården for at forrette sin nødtørft, der var indrettet toiletter i forbindelse med klasselokalerne. Ulla sluttede talen med at udtrykke stor taknemlighed over et rigt arbejdsliv, som hun gerne gjorde om og dertil føjede hun et ønske om at det fællesskab, der var opnået i firkløveret måtte bestå.

Efter Ulla Skyttegaards tale forsatte skoleleder Harly Haugaard og formand for skolebestyrelsen, Lone Holmgaard med en tandemsjubilæumstale. Harly og Lone pegede på de gode rammer og den vellykkede renovering i 2014. Harly pegede på, at det var en visionær og modig beslutning, da man for 50 år siden valgte at nedlægge de fire sogneskoler og bygge en centralskole i Rækker Mølle. Det var en helt rigtig beslutning, der klart ses nu, hvor børnetallet er faldende i kommunen. Sammenholdet og fællesskabet er noget der skal værnes og plejes understregede Harly. Lone fortsatte med at pege på at skolens placering var helt korrekt valgt – tæt på hallen, på SFOén og på børnehaven. Harly og Lone sluttede med ønsket om at skolen forsat måtte bibringe eleverne gode oplevelser omkring deres tid på Rækker Mølle Skolen. Endelig blev der rettet en stor til alle der bidrog til at det blev en minderig dag.

Festlighederne fortsatte med jubilæumsfest med spisning i Hallen. 530 tidligere elever var tilmeldt.
Klik og læs mere om dette arrangement.

Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 06-09-2022
Kalender
01-12-2023 20:00
Håndbold 2 div damer
-----------------------------------

02-12-2023 14:00
Håndbold 3 div
-----------------------------------

02-12-2023 15:45
Håndbold 2 div herrer
-----------------------------------

02-12-2023 17:15
Håndbold 1. div.
-----------------------------------

03-12-2023 12:00
Juletræstænding i Bølling
-----------------------------------

07-12-2023 10:00
Café & hygge
Design: MediaConnect