- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Generalforsamling i soldatervennekredsen.

Den 16. marts 2018 indbød Soldatervennerne i kreds 2, Skjern til ordinær generalforsamling på KFUMs soldaterhjem i Borris. 45 venner havde takket ”ja” til at deltage.

Generalforsamlingen indledtes med fællesspisning. Soldaterhjemskøkkenet diskede op med pølser, kold kartoffelsalat og grøn salat.

Bestyrelsen havde inviteret Selma Schou og Judy Skovholm til at fortælle og vise billeder fra deres udsendelse i 2017 til KFUMs soldaterhjem på den amerikanskbyggede luftbase, Al Asad, vest for Bagdad i Irak. Selma Shou har i øvrigt haft sin opvækst i Hanning, som datter af Harry Jensen, der drev en gård i Lykkeby. De to friske piger var i 2014 udsendt til KFUMs soldaterhjem, Camp Bastian i Afghanistan, så de var ganske fortrolige med opaverne.

Selma og Judy fortalte levende om livet på KFUMs soldaterhjem på luftbasen. I deres udsendelsesperiode var det ikke blot danske soldater, der benyttede sig af soldaterhjemmets tilbud, men også soldater fra USA og Skotland.

Det fremgik tydeligt at KFUMs soldaterhjem var med til at gøre en forskel for soldaterne og at den hjemlige hygge var med til at skabe et pusterum i den daglige trummerum i 50 graders varme.

Selma og Judy praktiserede hver søndag morgen at servere dansk morgenbord med lune rundstykker, ost og pålæg, ligesom der blev bagt vafler hver lørdag. Hver aften blev der holdt aftensang, hvor der raktes glimt fra det kristne evangelium efterfulgt af fadervor og soldatens bøn.

Det blev tydeliggjort, at KFUMs soldaterhjem løser en vigtig og værdsat opgave blandt udsendte soldater, da forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen den 17. november 2017 tildelte Forsvarsministerens Medalje til Selma og Judy, med følgende begrundelse:

”Alle fem har med deres præsentationer gjort et stort indtryk på mig, og derfor giver jeg dem Forsvarsministerens Medalje. Jeg har ved selvsyn set, hvilken forskel Judy og Selma gjorde for vores soldater i Irak. De har med varme og medmenneskelighed givet soldaterne et unikt fristed og en tiltrængt pause fra tjenesten midt i en krigszone. De har gjort en stor forskel for de udsendte danskere, og det fortjener de anerkendelse og respekt for.” 

Efter en spændende beretning fra KFUMs soldaterhjem i Irak blev den ordinære generalforsamling afviklet. Margit Kristensen blev valgt til ordstyrer og kunne konstatere at alle formalia omkring indkaldelse var overholdt.

Henning Holmgaard aflade beretning. I sin beretning omtalte han: Ansættelsen af den nye soldaterhjemsleder, Karin Jensen – årsmødet – soldatervennefesten. Henning kunne også oplyse at Skjernkredsen var blevet lagt sammen med Ringkøbingkredsen. Endnu var der ikke indledt et formaliseret samarbejde. Cykelløb hvert tredje år. Afholdes i september 2018. Henning sluttede med at rette en tak sognerepræsentanterne. Beretningen blev godkendt.

Til bestyrelsen blev Kirsten Nørremark Jensen valgt. Hun indtræder for Tage Lauridsen.

Regnskabet blev fremlagt og godkendt.

Under nyt fra genbrugsbutikkerne blev det oplyst at Lønborg var lukket. Butikken i Nr. Bork havde sendt 79.000 kr. til soldatermissionen.

Soldaterhjemsleder Karin Jensen oplyste at kantinevognen kørte fra mandag til torsdag. Hun beklagede at der var en dårlig kommunikation mht., hvornår der kommer soldater til lejren. Hun sluttede af med at efterlyse mere personale.

Der blev naturligvis serveret kaffe og kage, og aftenen sluttede med en andagt ved Niels Jørgen Pahus, hvori han pegede på et ord fra 1. Tim 1,15.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 23-04-2018
Kalender
21-02-2024 18:00
Gode ben på Møllegården
-----------------------------------

23-02-2024 09:30
Minihøjskoledag i Rækker Mølle
-----------------------------------

25-02-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

27-02-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

29-02-2024 17:00
Suppeaften i Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

01-03-2024 18:00
Jubilæumsfest i Minihøjskolen
Design: MediaConnect