- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Grundlovsmøde på Rækker Møllegaarden 2016

Traditionen tro indbød Møllegaarden og IM i Bølling og Sædding til grundlovsfest på Rækker Møllegaarden. Det var sommervejr, så de ca. 60 deltagere kunne samles i haven og høre årets grundlovstale.

Arrangørerne havde indbudt viceborgmester, Kristian Andersen til at holde årets grundlovstale.

Kirkekoret, med Anette Kjærgaard ved roret, medvirkede naturligvis, og koret gav deres smukke bidrag til at gøre grundlovsfejringen til en fest.

Efter sangen: ”I Danmark er jeg født” fik Kristian Andersen ordet. Han kunne fortælle, at han var godt kendt med Firkløverområdet, idet hans morfar havde været præst i Hanning-Finderup (Pastor Hans Arnbjerg). Derfor havde han tilbragt mange ferier i Hanning præstegård og senere, da han kom på Sædding Efterskole, var det blevet til mange fisketure ved Ganer Å.

Kristian Andersen (KA) pegede på, at det i år er 167 år siden, at Danmark fik en Grundlov at bygge land efter. I de mange år, har Grundloven bevist sit værd, som må fylde os alle med taknemlighed.

KA var lige hjemkommet efter 3 dage i Bruxelles med byrådet. Borgerne kan mene, at det er frås, men KA oplevede det nu som givende dage med rige meningsudvekslinger, der gjorde ham klogere på andre lande set udefra.

KA fortsatte med at understrege, at vi i fællesskab må værne om freden og friheden. Vi har frihed til at vælge i et demokrati. EU er en alliance til at bære sammen, når negative kræfter vil ødelægge vores tro, tale og ytringsfrihed.

I Danmark har vi et rigt foreningsliv og frie skoler, fordi der er noget, det er vigtigt at kæmpe for.
KA understregede at det, han brændte for, ville han også tage ansvar for – og han opfordrede alle til at gøre det samme; for vi tager ofte vores frihed for givet; men den behøver alles værn og omsorg.

KA, der er forstander på Solgården Efterskole, kunne fortælle, at man i år havde 8 flygtningeelever.
De kunne naturligvis ikke synge: ”I Danmark er jeg født”.
Nogle af efterskolens elever havde været på Sicilien og havde dér mødt flygtninge, som savnede de mest basale fornødenheder. Mødet havde gjort indtryk.

KA afsluttede med at pege på, at vi gerne vil demokrati, og at det indebærer den lære, at det ikke er sikkert, at vi får ret denne gang; men så får vi det måske næste gang?
KA's morale var:
Vi skal have en rummelighed overfor hinanden, så vi bidrager til, at det er godt at være her!

Et vellykket Grundlovsmøde, der naturligvis bød på kaffe og grundlovskage og sluttede med sangen: ”Jeg elsker de grønne lunde”.

Referat: Jenny Kongensholm Nielsen
Foto: Peder Bork Sørense

Sidst opdateret: 07-06-2016
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect