- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Ringkøbing - Skjern kommune har visioner i forhold til det store potentiale, der ligger i naturen. Derfor har man sat fokus på de naturværdier Danmarks største kommune repræsenterer. Kommunalbestyrelsen har derfor afholdt lokale møder, for at gøre lokale ildsjæle opmærksomme på det potentiale, der ligger i naturværdierne, og som kan være med til tiltrække tilflyttere til området.

Den 10. juni indbød kommunalbestyrelsen til visionsmøde i Rk. Møllehallen. Kommunalbestyrelsen fremlagde deres vision bla. gennem en video og efterfølgende gruppedrøftelse ud fra givne spørgsmål.

Tre lokale ildsjæle var indbudt til at give deres bud på, hvilke naturværdier lokslområdet har.
Anne Mette Madsen, som var en af de 3 ildsjæle har følgende afrapportering fra mødet, som havde 17 deltagere.

CITATER
”Vi flyttede her til på grund af de åbne vidder og så snart jeg har en ledig stund går jeg i hallen til håndbold”
citat Jens Holm

”Når jeg har været i butikken hele dagen – så er her ro og fred, når jeg kommer hjem. Og så vi har sommerhus og helårsbolig i et – det kan da ikke være bedre”
citat Christian Sørensen

”Da vi flyttede her til spurgte jeg min mand, hvornår bliver man lokal – men det har ikke været svært – der er hurtig nogen der får en med til noget”
citat Helle Spangsberg

”Det er let at blive lokal, hvis man vil. Alle tager en plads og vi får det til at spille”
citat Mette Aggerholm

”Her kan jeg gå i haven uden naboen kan se hvilke farve strømper jeg har på”
citat Lene Plauborg

NOTER / SMÅ HISTORIER
Naturens Rige – Det kender vi godt

Overskriften er måske ikke ny for os, den er allerede integreret i sognet. Men vi skal blive gode til at gøre opmærksomme på det vi har – vi ved det ikke altid selv, fordi det bare er en del af det at bo i en naturskøn og aktiv sogn.

Vækst – Vi har en god idé
Vores smukke natur med vidder og bakket landskab indbyder til turistbesøg. Det helt unikke er vores gadekær og Række Møllegården – ren Morten Koch idyl. Etablering af en campingplads eller hytter vil give overnattende. Morgenkomplet kan leveres af den lokale købmand og aftensmaden kan indtages på Række Mølle Bryghus. På den måde trækker vi i hinandens tråde til gavn for sognet.

Kendt ud over sognegrænser
Spredning af de gode historier kan vi gøre ved at markedsføre os på en bagside-etikette på den lokale øl fra Række Mølle Bryghus. En kort historie og en QR-kode til vores hjemmeside.

Et liv i balance med udvidet frivillighed
Vores lokale helte er de frivillige, som yder en udvidet frivillighed. Når jeg er på arbejde og ikke kan bringe mine børn til fritidsaktiviteter, sørger de frivillige for at hente børnene i skolen og børnehaven.

Det giver værdi at kende sine naboer
Det er så dejligt at kende sine naboer og have et fællesskab med dem. Når vejret er godt og der skal ske noget på en søndag sendes spontant en sms, at der spilles rundbold på stadion kl. 14.30. Vi mødes 30 børn og voksne til leg og fælleskab med kaffekurv.

Nye indbyggere – Vi har et godt tilbud
Vi skal have nye indbyggere og vi skal ud og ”stjæle” kunderne der hvor de er. Vi skal hjælpe hinanden med at markedsføre vores sogn. Vi kan invitere til ”Bliv indbygger i Række Mølle” – fire weekender med aktiviteter for børn og voksne, så kommende indbyggere oplever hvem vi er og i samarbejde med kommunen sælger vi byggegrunde til 1 krone.
Klik på et billede og se serien i stor størrelse!
> Klik og læs mere på kommunens hjemmeside

Sidst opdateret: 15-06-2015
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect