- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

”Nyt forsamlingshus i Hanning?”

Da kommunen for år tilbage valgte at nedlægge plejecentret Tingager og det i samme åndedrag blev besluttet at nedrive Forsamlingshuset i Hanning blev folkelivet fattigere, for det blev uden et samlingssted. Nu ser det ud til, at det lysner for folkelivet i Hanning. Som bekendt stod Tingager længe til salg, men for et års tid siden erhvervede Ole Jacobsen bygningerne og har fået udlejet en del værelser i hovedbygningen ligesom spisestuen har været udlejet til fester.

Vi er mange, der har gode minder om festlige timer på Tingager, når der blev indbudt til høstfest og julefest og derfor også har mærket savnet, da plejehjemmet blev lukket.

Torsdag den 2. oktober indbød Tove og Ole Jacobsen til hyggeeftermiddag på Tingager. På programmet var kaffe og en god film. I indbydelsen til arrangementet hed det: ”Alle er hjertelig velkommen. Kom og foreslå hvilke aktiviteter der kunne være interesse for, og lad os få et par hyggelige timer sammen, så vores lokalområde forbliver et aktivt sted at bo i”.

Det første resultat af denne fine opfordring blev en indbydelse til gammeldaws høstfest i storstuen på Tingager torsdag den 30. oktober. 45 fra Hanning og Sædding havde takket ja til at deltage. Birgit Pallesen, Mary Jakobsen og Tove Jacobsen stod for planlægningen af arrangementet. Deltagerne blev budt på en fin høstmenu leveret af Margit Hansen. Lokale spillemænd stod for musikken og naturligvis var højskolesangbogen på bordet. En af gæsterne udtrykte sin glæde over det nye tiltag med ordene: ”Nu har Hanning fået et nyt forsamlingshus.” Efter middagen og kaffen underholdt Karlo Bech og Peter Pallesen med harmonikaspil, og naturligvis blev der også tid til en selskabsleg. Alle deltagerne fik udleveret en ”købmandsregning” til husmand Hans Sørensen, udstedt af Købmand Marinus Nielsen, Stubkjær.  Regningen var dateret 24. april 1934, og legen gik nu ud på at gætte på, hvad den lød på. Der var tyve indkøb på regningen og en af deltagerne havde så god en fornemmelse for 1934-priser, at han kun ramte 1 øre ved siden af!

En festlig høstfest blev det på Tingager, og der var mange som udtrykte stor taknemlighed over at Ole og Tove har lukket Tingager op for at give folkelivet i Hanning nyt liv. Der planlægges med en hyggeeftermiddag den 5. november og en julefrokost torsdag den 18. december kl. 12. Tilmelding kan ske til Tove eller Mary.

Ved festen oplyste Birgit Pallesen, at man fra ”Nærværdipuljen” havde fået bevilget penge til opsætning af en hjertestarter ved Tingager. Jo pulsen på folkelivet er atter høj i Hanning!
JH. Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse

Sidst opdateret: 31-10-2014
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect