- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

"KUNSTEN I RINGKØBING-SKJERN"

inviterede indenfor i weekenden den 5. - 7. september 2014.
I Rækker Mølle var det kunstnergruppen, "Kontrasterne" der inviterede indenfor på Rækker Mølle Skolen. De to gårdbutikker i lokalområdet deltog også i arrangementet.

”Det er med stor kunstnerisk glæde, at vi for fjerde gang kan invitere til årets ”KUNSTEN inviterer indenfor”. Sidste år prøvede vi noget nyt og deltog i det fælles projekt ”Bølgen”; men nu er vi tilbage med folder og fælles fodslag til en hel weekend i kunstens tegn”.

Med disse ord præsenterer arbejdsgruppen sig bag projektet ”Kunsten inviterer indenfor i Ringkøbing-Skjern kommune” i den fornemme folder, der er udgivet i forbindelse med det store event, der løb af stablen i weekenden den 5.-7. september 2014. Ikke mindre end 27 steder i kommunen inviterede kunsten indenfor – også i Rækker Mølle!

Her var det kunstnergruppen, ”Kontrasterne” der udstillede på Rækker Mølle Skolen. Kontrasterne består af billedkunstnerne, Gitte Frost Andersen, Birgit Dransfeldt, Jenny Kongensholm, Eva N. Larsen og Lisbeth Mielec. De havde lånt Rækker Mølle Skolens nye samlingssal til deres udstilling – en perfekt ramme, som de med spændende, indbydende og kunstnerisk sans havde udfyldt.

De ca. 100 gæster, der hen over weekenden tog imod invitationen, fik en spændende modtagelse. I forhallen var der lagt fodspor på gulvet, som viste den besøgende til samlingssalen. På vejen til udstillingen blev man mødt af gennemsigtige ”tapefødder”, der var kreeret af elever på Rækker Mølle Skolen – elever, som i øvrigt var de første til ferniseringen. Om fredagen var deres time i ”Håndværk og design” henlagt til udstillingen.

Kunstnerne havde helt bestemt tænkt kreativt i opbygningen af udstillingen. Gæsten blev mødt af en uniformeret kunstnergruppe – alle iført håndværkeroveralls. Centralt i lokalet var det arbejdende værksted. Gruppen havde inviteret to lokale gårdbutikker til at deltage: ”Butikken Elmelund”, der handler med fin brugskunst og ”Butikken, Den lokale Bornholmer” der handler med alt godt fra Østersøens perle. Fint initiativ!

Et spændende hjørne af udstillingen var ”strikkecaféen”. Gamle ”mormormøbler”, der venligst var udlånt fra Rækker Møllegaardens loppemarked, gav mulighed for et pusterum med strik, kaffe og snak. Møblementet kunne i øvrigt erhverves for 400 kroner; men måtte vist kigge forgæves efter en ejermand. En strikkekone mente, at årsagen kunne være, at møblerne var fra en tid, hvor en god ”Havanna-cigar” endnu ikke havde en plads i sundhedsstyrelsens fy-fy-horisont.

Blandt de lokale kunstnere, der deltog i weekendens event, skal også nævnes: Erik Jensen, der udstillede i Skjern kulturcenter med jernskulpturer og Inge Marie Noe med oliemalerier på Skjern Vindmølle.

En fin weekend for kunsten i Ringkøbing blev det. Det store skybrud over Skjern har givetvis begrænset besøgstallet noget – dog ikke mere end at en malergruppe fra Lem tog turen til Rækker Mølle for at se udstillingen.

Om kunsten er der meget at sige efter devisen ”smag og behag”, men fra en emeritus’ vinkel dog det enkle, at det er ham et vidnesbyrd om, at mennesket fra Skaberens hånd med sin egen hånd er givet mulighed for at række ud over sig selv og give det sete et udtryk. Mange fine udtryk for transcendens mødte mit øje, så det fyldtes med glæde.
Kreative mennesker er et stort plus for lokalområdet – et salt, der er med til at bevare lokalsamfundet levende og bestående. Tak for et godt initiativ!
Jens Kristian Holmgaard

Sidst opdateret: 25-09-2014
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect