- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Skybrud over Firkløveret

Lørdag den 6. september skiftede himlen over firkløverområdet fra ”septembers himmel er så blå” til en grå og meget mørk farve. Et skybrud, der ikke er set lige siden 1915 gik over området i flere omgange.

Sidst på formiddagen lynede og tordnede det kraftigt over området efterfulgt af et kraftigt regnfald. Et lyn ramte Erik og Hanne Østergaards ejendom på Holstebrovej 94 og antændte en kraftig brand, der hurtigt udviklede sig. Dagen før havde de fyldt laden med en stor mængde halmballer. Hanne og Erik var ikke hjemme, men deres datter var hurtig til at ringe 112, da hun erfarede, at lynet havde ramt hendes hjem og antændt en brand. Brandvæsnet var hurtigt fremme og tog kampen op imod de kraftige flammer. Sidst på dagen mødte jeg Hanne. Hun kunne fortælle, at familien heldigvis havde fået reddet mange personlige ting ud af beboelsen. Både røg, og den anden bølge af skybruddet havde anrettet betydelige skader på deres ejendele. Da jeg mødte hende omkring kl. 19 var hun på vej til familiens midlertidige opholdssted – et hotelværelse.

Første byge anrettede også stor skade for familien i Gaarsdal tæt ved Rækker Mølle Skolen. Familien har lige renoveret alle gulve i huset og måtte se det mudrede vand finde vej gennem huset.

Anden og tredje bølge af skybruddet satte ind midt på eftermiddagen med store regnmasser – så store, at Ganer Å ikke magtede at aflede masserne fra markerne, så det mudrede vand fyldte alle lavtliggende områder. Rækker Møller, der har mølledammen, ramtes også af de vældige vandmasser, så de laveste områder omkring Bryghuset blev sat under vand. Dammen gik over sine bredder og løb over vejen ved Møllegaarden og Bryghuset stod under vand – 30 cm i underetagen - og vandet truede med at trænge ind i Møllegaarden og den gamle bestyrerbolig.

Ved Clausager gik Ganer Å over sine bredder, og Bent Kollerup kæmpede for at redde de mange fisk i dambruget. Da jeg talte med ham og så det mudrede vand finde vej ind i fiskedammene, udtalte han, at en del af fiskene nok gik til – enten som følge af mudder eller iltmangel.

I løbet af eftermiddagen erfarede jeg også, at Lemvej var ramt af vandmasserne. Et besøg viste at kommunens folk have afspærret vejen – hvilket gav problemer for en sundhedshjælper, der bare skulle over på den anden side, men fik det råd at finde en anden vej.

En mærkedag vil den 6. september 2014 sikkert blive – en dag, der, når der skal skrives historie om firkløverets historie, vil blive nævnt.

Jens Kristian Holmgaard
Klik mpå et billede og se hele serien i fuld størrelse!

Sidst opdateret: 06-09-2014
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect