- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Jul på Bundsbæk Mølle
Festligt Julerakkerspil

I adventsweekenderne 1.-2 og 8.-9. december var Bundsbæk Mølle omdannet til et levende julemuseum. Begge weekender opførtes julerakkerspil. Portalen overværede den sidste forestilling søndag den 9. december. Det var rigtig julevejr. Sneen lå i et pænt lag og parkeringspladsen var fyldt til sidste plads.

Julerakkerspillet er skrevet af Anna Lisa Bollerup og er instrueret af Bitten Smedegaard. Firkløverområdet har stillet med en stor del af skuespillerne. I år spillede 3 bedstemødre sammen med hver deres barnebarn.
Handlingen har hold i en virkelig historie, som tilsat små morsomme og dramatiske elementer gør stykket til en fin lille forestilling. Historien er den, at bønderne i Stauning og Dejbjerg ikke kan enes om, at rakkerne skal have julehjælp (fattighjælp). Rakkerne søger med hjælp fra 3 små grønne skovnisser at fortrylle sig til hjælp. Da det ikke rigtig vil lykkes må præsten i Dejbjerg bilægge stridighederne og det hele ender naturligvis godt. Rakkerne får den hjælp, de behøver for at kunne holde julefest.

Museet havde sørget for en stor vifte af juleaktiviter for alle aldre. Ringkøbing-Skjern Musikskole sørgede for julemusik. På Møllen blev der malet mel og i smedjen var der gang i essen. En ”hundeslædetur” hørte også til fornøjelserne. En tur i hestevogn eller på hesteryg var der også mulighed for. Boder bugnede med mange fine juleting og naturligvis var der mulighed for at få noget at spise.

Jul på Bundsbæk Mølle trak velfortjent mange besøgende fra Ringkøbing-Skjernområdet og er vel ved at arbejde sig op til en værdig konkurrent til Hjerl Hede.
JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!
Sidst opdateret: 10-12-2012
Kalender
19-03-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

19-03-2024 19:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

20-03-2024 19:00
Generalforsamling Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

21-03-2024 18:00
Generalforsamling i Finderup Borgerforening
-----------------------------------

24-03-2024 16:00
Påskeord og toner I Hanning Kirke
-----------------------------------

31-03-2024 13:00
Søndagsaktivitet
Design: MediaConnect