- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Oktoberfest i Rækker Mølle!

”Du tror, det er løgn” – altså at det er muligt at opbygge den helt rigtige stemning fra Theresienwiese i München i en afkrog af udkantsDanmark; men det lykkedes til fulde, da Rækker Mølle Idræt og Bryghuset indbød til oktoberfest i Rækker Mølle Hallen. De 550, der deltog i festen, havde gjort deres til, at man følte sig placeret midt i en øl-fest i Tyskland. Mange havde iført sig det til lejligheden passende tysker-kostume, og selv om der ikke fløj tyske gloser gennem luften, så kan vestjyske ord tilsat en passende mængde tysk øl næsten gøre det.

Arrangørerne havde naturligvis gjort deres for at opbygge den rette stemning. Rækker Mølle Idræt stod for opdækning og udsmykning og havde sørget for at ligheden med tilsvarende tyske oktoberfester var slående.
Bryghuset stod naturligvis for øllet. Thomas havde brygget en rigtig oktober-øl med passende bundfald, som blev indtaget i ølkrus så store som rundetårn.
Kurt Bøndergaard og Lasse Stenbæk Svenningsen havde kreeret en menu, der levede helt op til oktoberfestens standard. Der blev serveret to slags kål med ølbraiseret kalvekød. Pebbermarineret svineskank med grov kartoffelmos og små tyske pølser. De kendte tyske saltkringler havde naturligvis også en plads på menukortet.
Endelig havde arrangørerne sørget for den rette musikalske stemning, der blev leveret af det tyske ”messing-orkester” – Blech und Schwefel”. Ifølge orkestrets hjemmeside betyder navnet noget i retning af det danske ”pot og pande”. De kunne deres kram og leverede en sand musikalsk oktober-bombe.

På spørgsmålet: Om festen lever op til ”Heidi-stemningen”?, svarede Thomas-brygmester, at tyskerne ikke forklarer sig ved ”Heidi” og føjer til, at oktoberfesten er den store tyske folkefest, der har sin oprindelse i brylluppet mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese den 12. oktober 1810. Men ellers var Brygmesteren tilfreds med resultatet.
Søren Madsen fra Rækker Mølle Idræt var også tilfreds med udsigten til et pænt overskud og håber på, at oktoberfesten kan gentages næste år med 700 deltagere.
Arrangørerne havde sørget for, at årets øl-dronning blev kåret. Der blev også afviklet et lotteri med en gevinst på 10.000 kr. Sponsoren var Primotours, og den heldige vinder blev Johnny Skovby fra Sportigan i Skjern. VestjyskBank var også sponsor ved arrangementet.

I en globaliseret verden er det naturligt, at man ser ud over landets grænser og får inspiration fra andre kulturer. Måske kan oktoberfesten få sin gang i Vestjylland til afløsning for høstfesten? At brygge godt øl og kreere en god pølse har vi ikke lært os selv, men af tyskerne. Den åndelige påvirkning lader sig heller ikke bortforklare – hvem kender ikke Luther? JH
Klik på et billede og se hele serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 24-11-2012
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect