- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Lukningen af Ældrecentret Tingager er en realitet, men at det skulle gå så stærkt er vist kommet bag på mange. I skrivende stund (13/9) er der seks beboere på Tingager, som inden 1. oktober alle vil være flyttet til andre plejehjem i kommunen. Den hurtige udflytning betød at Tingager Støtteforening pludselig fik travlt med at få afholdt en høstfest den 9. september og en afslutningsfest den 13. september.

Afslutningsfesten startede kl. 14.30. Marie Tylvad, der er formand for Støtteforeningen, bød de 65 deltagere velkommen og fortalte kort om programmet. Man havde inviteret ”Friis Familien” fra Simmelkjær til at underholde med sange i to afdelinger af en halv time. Friis Familien består af 5 søstre og ”lillebror”, som nok er den lille, men efter eget udsagn dog den kønneste! Festligt blev det. ”Alle de gode gamle sange” fik deltagerne at høre, og da der bleve sunget ”Minderne”, vuggede salen og alle sang med. Sangene blev kædet sammen af lillebror Jørgen, som var god for mange muntre historier – bl.a. den om Katrine, der var kommet til læge. Lægen modtog hende med ordene: Katrine det er vel nok længe siden, du har været her. Hertil svarede Katrine: Jeg har ikke kunnet komme før, for jeg har været syg!

Efter Friis Familiens 1. afdeling blev der budt på kaffe og kage. Der blev serveret en ”Tingager-lagkage”, der ikke er set siden Tingager blev bygget i 1957. Kagen var smukt pyntet med et billede af Tingager. Elsebeth havde bagt kransekage, der var formet som hjerter. Efter kaffen underholdt Friis Familien endnu en halv time og fik kaldt smilene frem og fik solen til at titte lidt frem bag ellers mørke skyer. De mange deltagere sad alle med mange gode og rige minder fra Tingager og var bestemt trykket ved tanken om, at nu var sidste gang, de skulle sætte deres ben på Tingager. Pastor Holmgaard forsøgte at sætte ord på sorgen, og mindedes 15 års gode stunder på Tingager og lagde ikke skjul på, at der længe har været tegn på, at Tingager ikke kunne fortsætte som lokalt ældrecenter. Lukningen af Tingager er et stort tab for lokalsamfundet, fordi landsognene affolkes af ældre. Holmgaard takkede Marie Tylvad og Støtteforeningen for en god kamp og indsats på Tingager.
Efter kaffen var der ”frikvarter”, hvor deltagerne havde mulighed for at se en lille udstilling af musikinstrumenter, som Dorte Serup og Catrine Holm Skyttegaard Nielsen, havde arrangeret. Begge har de haft deres daglige virke på Tingager. Ideen til udstillingen stammede fra et kursus de havde deltaget i, og som var støttet af den kommunale pulje: ”Bedre ældrepleje”.
Lokalhistorisk arkiv, der holder til i kælderen under Tingager, og som skal til at se sig om efter andre lokaler, havde arrangeret en udstilling med billeder fra Tingagers 54-årige historie.
Efter frikvarteret inviterede Støtteforeningen på smørrebrød. Et værdigt punktum fik man sat på en rigtig god lokalhistorie om ældrepleje og omsorg i Rækker Mølleområdet gennem 54 år. Hvilken ny historie, der skal skrives i de tomme bygninger på Tingagervej er der sikkert mange, der spørger om, og i skrivende stund kendes svaret ikke; men gid at den må blive så god og rig for lokalsamfundet, som den just afsluttede har været det.
Jens Holmgaard

Sidst opdateret: 14-09-2011
Kalender
02-10-2021 10:00
Jagt
-----------------------------------

06-10-2021 19:00
Mette Blomsterberg
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

31-10-2021 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

04-11-2021 19:00
koncert
Opslagstavlen
Design: MediaConnect