- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Oktoberfesten i Rækker Mølle Hallen den 2. oktober blev igen i år et hit, der tiltrak omkring 700 gæster.

Det var bare skønt at opleve, at de mange pandemirestriktioner er ophævet, så vi atter kan samles i festligt samvær og give hinanden et kram. Det gjorde man i Rækker Mølle, hvor Rækker Mølle Håndbold for 12. gang indbød til oktoberfest. I 2020 måtte festen aflyses pga. covid19, så derfor havde arrangørerne sat alle sejl til for at give de mange gæster en god og befriende oplevelse.

I 2019 besøgte jeg Wien og havde mulighed for at gøre studier i, hvorledes østrigerne fejrer oktoberfest. Jeg må indrømme at forskellene til oktoberfesten i Rækker Mølle var minimale. Dernede dækkede man også op med borde og bænke fra Jysk! Måske var festdeltagerne iklædt festtøj i en højere prisklasse end i Rækker Mølle, og måske var musikken lidt mere horn og messing; men ellers var ligheden slående. Jeg fandt i øvrigt ud af, at oktoberfesterne startede i München i 1810 da brylluppet mellem kronprins Ludvig og prinsesse Therese skulle fejres. Siden har oktoberfesterne bredt sig til mange lande og steder og altså også til Rækker Mølle.

Ditte Bollerup fra Rækker Mølle Håndbold bød de 550 spisende gæster velkommen kl. 18 og DJ Bosse varmede deltagerne op med slagermusik.

Maden blev leveret af Stauning Havn og bestod af: Oktober-spidsbryst i Porterøl, Tyrolersvin, Kålpølser, Smørstegte kartofler, Flensborg-Kartoffelmos, Hannoversalat og Ølsauce. Og det smagte alt sammen skønt! Brygmester Thomas fra Rækker Mølle Bryghus havde produceret 1900 liter velsmagende øl til festen.
Kl. 19 blev der afholdt lotteri. 1. præmien, der var en rejsecheck på 10.000 kr. til Bravo Tours, blev vundet af: Carina Tuelsen. 2. præmien var et gavekort på 2.000 kr. til Restaurant Stauning Havn. Præmien blev vundet af Anne Marie Quist.
Kl. 20 blev årets ”savfører” fundet.

Man mærkede tydeligt, at det ikke var første gang Rækker Mølle Håndbold arrangerede oktoberfest. Alle de mange frivillige hjælpere kendte deres opgaver, så alt gik som smurt.
Efter middagen blev der åbnet op for, at gæster kunne deltage i resten af festen for 150 kr. 143 dukkede op efter kl. 20, således at det samlede deltagerantal nåede op på omkring 700. På trods af at man måtte aflyse i 2020, har det ikke fået den konsekvens, at folk har glemt, at der afholdes oktoberfest i Rækker Mølle – tvært om. Deltagerantallet oversteg antallet i 2019.
Jens Jacob Østergård, der er formand for Rækker Mølle Håndbold og i øvrigt stiller op til det kommende kommunalvalg, var da også synligt tilfreds med det store antal deltagere. Det er klart, at med så mange gæster kommer de fra et stort opland. Jeg talte såmænd med en gæst, der hævdede, at han havde taget turen fra Samsø til Rækker Mølle for at være med til festen.

”DJ Bosse” leverede sammen med livebandet: ”Popped Up” musikken til festen, og der blev spillet med en lydstyrke, der gjorde, at gæsterne ind imellem måtte en tur ud i den kølige aftenluft for at hvile ørerne. Den nye atriumgård blev flittigt benyttet af rygerne.
Kl. 22.30 blev der solgt frankfurtere ved indgangen. Festen sluttede kl. 01.30 og der var mulighed for taxakørsel til Skjern.

Allerede tidligt på aftenen erfarede jeg, at skoene klistrede til gulvet, hvilket gjorde det mere skridsikkert; men jo også betød, at der henstod et stort rengøringsarbejde. Og her træder de mange frivillige til med at få rengjort hallen. Jeg er overbevist om, at oktoberfesten også i år vil udvise et pænt overskud, der kan blive til gavn for Rækker Mølle Håndbold.
JH

Sidst opdateret: 03-10-2021
Kalender
20-10-2021 18:00
Stegt flæsk
-----------------------------------

25-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

26-10-2021 18:30
Pigeaften
-----------------------------------

29-10-2021 09:30
Opstart i Minihøjskolen
-----------------------------------

30-10-2021 13:30
Damehåndbold
-----------------------------------

30-10-2021 15:00
Herrehåndbold
Opslagstavlen
Design: MediaConnect