- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

Lørdag den 20. august blev to priser uddelt på Firkløverweekenden. Der er tale om Rækker Mølleprisen og Forskønnelsesprisen, der uddeles for henholdsvis 13. og 9. gang.
Ejnar Tylvad gav priserne følgende ord med på vejen.

"Det er en god dag i vore fire sogne, fordi vi i dag er samlet for at hædre og give anerkendelse til i alt 10 personer eller grupper af personer, der er indstillet til Rækker Mølleprisen og Forskønnelsesprisen.

Om lidt læses indstillingerne op med navnene og begrundelserne. Listen med indstillede til priserne viser, at der er en vældig god bredde og forskellighed i vore fire sogne, men en ting har de tilfælles. Det er en kolossal ildhu og arbejdsomhed, der ligges for dagen.

Overordnet kan man sige, at begge priser anerkender den store og meget positive indsats der gøres rundt i de fire sogne. Den anerkendelse der sker af de indstillede og af vinderne af de 2 priser skal også ses som en modvægt på den ofte negative vinkel der er på landdistrikterne generelt. Med prisoverrækkelserne ønsker vi, at der bliver sat fokus på den store og meget positive indsats der gøres i vort område, som netop er medvirkende til at det er attraktivt at bo i vore fire sogne.

De indstillede til Rækker Mølle Prisen og Forskønnelses-Prisen skal have en særlig velkomst. Det er jeres helt særlige indsats, der har sat sig spor i vore sogne, det ses af indstillingerne. Jer der er indstillet til priserne er stærkt medvirkende til at skabe en positiv udvikling og gøre det attraktivt at bo i vore fire sogne.

For dem der gerne vil have historikken på plads omkring priserne. Kan det oplyses at Rækker Mølleprisen uddeles i år for 13. gang og forskønnelsesprisen uddeles for 9. gang i år.
> Klik og se de indstillede til årets priser
> Klik og se liste over tidligere modtagere af prisen

RÆKKER MØLLEPRISEN 2016

 

Modtageren af årets Rækker Møllepris blev Sommerskolen. Prisen blev uddelt med følgende begrundelse:
"Sommerskolen i Rækker Mølle er kendetegnet ved et kæmpe arbejde af mange frivillige, der yder en stor indsats for at tilbyde et spændende og varieret program til børnene. Rigtig mange børn får derved en skøn uge med mange oplevelser, også fra andre sogne.

Der deltager ca. 100 børn i sommerskolen.

Ofte ses 3 generationer på sommerskolen, børnene deltager og forældre og bedsteforældre hjælper til som frivillige til stor fornøjelse for alle aldre."
Didde Bollerup modtog som repræsentant for Sommerskolen prisen af Bent Dyrvig.

FORSKØNNELSESPRISEN 2016

Forskønnelsesprisen gik til Morten Grønbæk, Holstebrovej 98 med følgende begrundelse:

"Gennemrestaureret stuehus på nedlagt ejendom. Højt beliggende grund med velanlagt have med god udsigt. Der både er fældet gamle træer og plantet nye træer som giver et godt udsyn fra ejendommen."
Prisen blev overrakt af Jens Jakob Østergaard.

Portalen ønsker årets prismodtagere tillykke!

Sidst opdateret: 22-08-2016
Kalender
31-03-2024 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

02-04-2024 15:00
åbent på arkivet
-----------------------------------

08-04-2024 19:00
Generalforsamling i Rk Mølle GUF
-----------------------------------

09-04-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
-----------------------------------

11-04-2024 18:00
Koncert i Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

16-04-2024 18:45
Live foredrag i Finderup Forsamlingshus
Design: MediaConnect