- Velkommen til Rækker Mølle Portalen
Tryllestaven er Rækker Mølle Skolens støtteforening, som gennem fantasifulde initiativer søger at skaffe penge, så skolens elever kan få oplevelser, de ellers ikke ville have fået.
Torsdag den 29. november 2012 hed initiativet en MANDEAFTEN på Rækker Mølle Bryghus. 55 fuldvoksne mænd havde taget imod invitationen og mødte forventningsfulde frem kl. 18.

”Bag enhver stor mand, står en kvinde”, hedder det, og kvinderne holdt sig naturligvis tilbage denne aften – faktisk sås kun to. Elise Vendelbo og Gitte Kollerup tog imod og sørgede for at indkassere de 275 kr., som deltagelse i aftenens arrangement beløb sig til; men holdt sig så i øvrigt i baggrunden for til sidst ganske ubemærket at forsvinde. For et tillæg på 25 kr. kunne gæsterne deltage i et lotteri med mange fine gevinster doneret af nedennævnte sponsorer.

Claus Sørensen skulle have budt velkommen, men ”Agromik” trak ud, så det blev Ejnar Tylvad, der sprang til og fik arrangementet skudt i gang. Aftenens første programpunkt var vinsmagning. ”Hos Anita-Vinhandel” i Tarm stod for denne festlige del af arrangementet. Anita fik hjælp af Dan Pedersen fra ”Best Selection” (www.amka.dk), som er et dansk vinfirma med en milliardomsætning og en eksport til 10 lande.
Dan Pedersen præsenterede gæsterne for 4 vine – San Toro (Italiensk), Paula (Argentinsk), Zonnebloem (Sydafrikansk) og Villa Molino (Italiensk). Undervejs i prøvesmagningen svarede Dan beredvilligt på spørgsmål fra deltagerne. Hvad betyder restsukker? Hvordan med iltning af vinen? Er vin med skrueprop bedre end vin med korkprop? Hvorledes forholder det sig med serveringstemperaturen? Er papvin OK? Til det sidste svarede Dan bekræftende og tilføjede, at han altid havde undret sig over holdbarhedsdatoen: 3 uger efter åbningen. Så længe havde han aldrig oplevet, at den holdt :)

”Smag og behag” er som bekendt forskellig, og det vidste sig da også, da det blev tid til at give de 4 vine point for farve, bouquet og smag. De fleste nåede til det resultat, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Hans Fyrstenborg perspektiverede sit valg ved at fortælle, at han havde haft positiv erfaring med vin nr. 1, når en af hans småkalve havde maveonde. Kalven havde faktisk haft gavn af en lille tår. Vinens gavnlige virkning imod dårlig mave er i øvrigt også bevidnet af Paulus.
Ved mit bord tilføjede en af deltagerne, at han såmænd havde iagttaget den samme gavnlige virkning på smågrisemaver med en skvis øl . Og Bryghusets øl kunne naturligvis købes i løbet af aftenen.
Anita oplyste til sidst prisen på de 4 vine, og deltagerne fik mulighed for at afgive bestilling.

Efter det festlige og smagfulde indslag fra Anita og Dan bød køkkenet på stegt flæsk og persillesovs. Kurt Bøndergaard og co brugte aftenens servering til de 55 gæster som opvarmning til morgendagen, hvor der skulle serveres mad til 350.

Aftenens taler var Per Nørgaard, der er kendt som speeker ved Skjern Håndbolds hjemmebanekampe. Han havde fået emnet: Mandefrigørelse, og konstaterede straks, at hans kone havde belært ham om at sådan noget, havde han og så mange andre tøffelhelte ikke brug for. Han skulle være glad, fordi han havde det meget bedre end naboen. Konen holdt ham i sving alle ugens syv dage. Per kunne dog nøjes med 6 dage; for om søndagen ville konen altid spise ude. Pers kone mente også, at hun skulle se fjernsyn på 42’’-skærmen i stuen, og at Per godt kunne nøjes med at se fodbold på det lille fjernsyn i køkkenet; for de viser jo alligevel aldrig hele banen!
En festlig tale, der sluttede med at bestemme mandefrigørelsen ved ordene: ”Vi mænd kan gøre lige nøjagtig, hvad vore koner forlanger.”

Efter talen blev aftenens lotteri afviklet, og de mange gevinster fordelt. Aftenen klingede ud med almindelig hygge.
Et fint arrangement, som arrangørerne regner med vil give et overskud på 4-5000 kr.

Sponsorer
> Hair design
> Salon Kasmin
> Wagner
> Mr. Thomsen
> Sportigan
> Bog & ide
> Clausager Kunstvirke
> Købmandsgården, Rk. Mølle
> Grene
> Nordea
> Kurt Nisgaard
> Tylvad Dambrug

Klik på et billede og se vinderne af de mange fine gevinster!

Sidst opdateret: 30-11-2012
Kalender
06-12-2019 19:00
Julekoncert
-----------------------------------

07-12-2019 10:00
Jagt
-----------------------------------

07-12-2019 13:30
Håndbold
-----------------------------------

07-12-2019 15:00
Håndbold
-----------------------------------

08-12-2019 09:30
Børne- & Ungdomsstævne
-----------------------------------

10-12-2019 14:00
Julehygge
Opslagstavlen
Design: MediaConnect