- Velkommen til Rækker Mølle Portalen

MANDEAFTEN
På dagen, hvor der er 24 af slagsen til træet tændes, og hvor alle kalenderlys skulle brænde ned til 1. december, havde Tryllestaven indbudt til mandeaften på det mest facionable spisested i firkløveret – Rækker Mølle Bryghus.

For en måneds tid siden inviterede Tryllestaven, som er sat i verden, for at levere ”flødeskummet” til Rækker Mølle skolen, til pigeaften. Ved den lejlighed bebudede den initiativrige bestyrelse, at mændene ikke skulle snydes, og derfor ville den arrangere en mandeaften. Allerede 14 dage før arrangementet skulle løbe af stabelen kunne man melde alt udsolgt. De 90 tilmeldte mænd i alle aldre og statur fik sig betstemt en aften med ”mandehørm”.

Claus Sørensen, der er eneste hane i Tryllestavens bestyrelse, var selvskrevet til at byde velkommen og lede aftenen, da ”næsten” alle kvinder var forbudt adgang til arrangementet. Claus Sørensen gennemgik aftenens program og pegede på Tryllestavens formål med at afholde en mandeaften.¨

På de festligt dækkede borde stod små glas, idet aftenens første indslag blev leveret af Stauning Whisky. Deltagerne skulle smage på 3 typer whisky, og Mogens, fra Stauning Whisky, præsenterede til indledning de forskellige typer whisky, der skulle smages på og instruerede i kunsten at indtage en whisky. På bordene stod kander med vand og små pipetter. Meningen var ikke den, at det skulle bruges til at slukke en halsbrand med, skønt man ellers godt kan få sig sådan én, når man indtager en drik med en alkoholdprocent på 64 – Nej! meningen var, at man efter at have varmet whiskyen i hånden og nippet lidt til den, skulle dyppe 4 dråber vand i glasset. Formålet var at få smagen frem.
Efter at have smagt på en ”traditional” whisky, fik deltagerne lov til at smage på en Rye whisky. Mogens kunne fortælle, at netop den type har nået berømmelse langt ud over Staunings sognegrænse, idet man har lavet en aftale med en af verdens bedste restauranter - nemlig på NOMA i København, som kun serverer Rye.
Den sidste type whisky, deltagerne blev præsenteret for, var en røget whisky med en procent på omkring 50. For at der ikke skulle herske tvivl om, at der var tale om brandfarlige sager, var der et par deltagere ved mit bord, der tændte en lighter - og ingen tvivl! Blot et par dråber brændte med den fineste spritflamme.

Efter whiskysmagningen bebudede Claus Sørensen, at nu ville overraskelsen komme, og her var det så, at ”mandehørmen” satte ind. Cara-B, der såmænd godt kunne have heddet Cara-BH, idet de bla. sælger lingeri, var inviteret til at demonstrere julegaveideer til hustruen. Deltagerne fik besked på, at det måske ville være en god ide at gå i konens skuffe og orientere sig lidt i ”størrelse” og ”fyld” inden de gik på juleshopping. Fire giner med forskellige typer lingeri blevet demonstreret og så kom overraskelsen – de fire giner blev til tre levende modeller, der poserede for de måbende mandfolk. Ud over lingeri præsenterede Cara-B også smykker.
Så var det blevet tid til at spise. Middagen blev præsenteret af aftenens kok, Lasse Svenningsen. Som forret serveredes en tartelet og hoveretten var stegt flæsk med kartofler og persillesovs – rigtig mandemad. Thomas-brygger servede koldt øl til. Efter middagen, der sluttede kl. 21, var der mulighed for hygge til kl 22.
En fin aften, der ud over at tjene et godt socialt formål, også gav et overskud til Tryllestavens arbejde til fordel for Rækker Mølle skolen.
JH
Klik på et billede og se serien i fuld størrelse.

Sidst opdateret: 02-12-2011
Kalender
06-12-2019 19:00
Julekoncert
-----------------------------------

07-12-2019 10:00
Jagt
-----------------------------------

07-12-2019 13:30
Håndbold
-----------------------------------

07-12-2019 15:00
Håndbold
-----------------------------------

08-12-2019 09:30
Børne- & Ungdomsstævne
-----------------------------------

10-12-2019 14:00
Julehygge
Opslagstavlen
Design: MediaConnect